BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslav vyráží na první venkovní duel v sezóně do Kadaně

13. 9. 2013
Autor: Lukáš Chuchválek
M l. B o l. - Premiéra na domácím ledě v sezóně 2013/2014 se týmu vydařila na výbornou. Potvrdí dobrý začátek i ve svém prvním venkovním zápase? To teprve uvidíme, Bruslařům se totiž postaví SK Kadaň, který byl vždy nepříjemným soupeřem, jenž uměl trápit favority. V loňské sezóně dosáhl historického úspěchu, když hrál v semifinále play-off. Zápas na severu Čech začne v sobotu 14. září od 17:30.

Kadani se vstup do sezóny rovněž povedl a v souboji na ústeckém ledě vyválčil výhru 3:2, když v závěru dvěma góly zařídil výhru Jiří Charousek, který v minulé sezóně patřil k základním stavebním kamenům severočeského celku. Tento cenný skalp v regionálním derby bude chtít kadaňský tým, jenž několik let funguje jako chomutovská farma, potvrdit i ve svém prvním domácím zápase právě proti Bruslařům.

Přes léto došlo v Kadani k mnoha změnám. Na lavičku přišla nová trenérská dvojice Karel Soudek a Radek Šíp. Asistent trenéra Šíp však Kadaň netrénuje poprvé, naposledy zde působil v sezóně 2011/2012. Do branky získali Milana Řehoře, jenž byl již jednou nohou na zahraniční štaci v Kazachstánu v týmu Beybarys Atyrau, ovšem nakonec kývl na nabídku Severočechů.

Z Karlových Varů přišel definitivně na přestup obránce Roman Prošek a Kadani se upsal na přestup i juniorský obránce David Dobrovolný, jenž přišel z juniorky chomutovských Pirátů. Dalším příchozím talentovaným mladíkem do zadních řad Kadaně je Ondřej Liška, který působil v loňském ročníku v druholigovém Táboře, a na spolupráci se s klubem domluvil i Martin Szakal.

Další omlazení kádru sobotního soupeře Bruslařů představují bratři Jakub a Lukáš Novákovi, kteří také prošli chomutovskou juniorkou. V loňské sezóně hájili příležitostně i barvy druholigového Klášterce nad Ohří, takže ani pro ně nebude tento ročník první sezónou v seniorské kategorii.

V Kadani zůstávají nejlepší loňský střelec Filip Seman, nejužitečnější hráč Petr Jíra, Jiří Charousek, jenž se střelecky vyznamenal v minulém zápase s Ústím, i boleslavskému publiku známý Nikola Gajovský. Ti všichni budou chtít spolu s dalšími hráči Mladé Boleslavi co nejvíce znepříjemnit hru a zatarasit cestu za třemi body. Ovšem, uvidí se na ledě.

Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: Valent – Němeček, Toman, Bohunický, Jindra, Protivný, Pojkar, Kurka – Lenc, Výborný, Pabiška – Vrbata, Broš, Klimenta – Rys, Koudelka, Demel – Marek, Loskot, Jiránek – Podsedníček.

SK Kadaň: Řehoř – Szakal, R. Havel, M. Mazanec, Prošek, Rutta, Opalek – Kůs, J. Charousek, K. Ton – Jíra, Gajovský, Hromas – Račuk, L. Novák, J. Novák – Hanták, Chlouba.

Statistiky

Zimní stadion Kadaň | 14.9.2013 17:30

BK Mladá Boleslav 2. kolo SK Kadaň
2. místo, 3 body umístění 6. místo, 3 body
6:1 skóre 3:2
6:1 (Šumperk) nejvyšší výhra 3:2 (Ústí nad Labem)
- nejvyšší prohra -
0 utkání bez vstřeleného gólu 0
0 utkání bez inkasovaných gólů 0
33,33 % využití přesilových her 0 %
2 góly v přesilových hrách 0
2 góly v oslabeních 0
Milan Toman 3 body (0+3) nejproduktivnější hráč Jiří Charousek 2 body (2+0)
Tomáš Klimenta a Radan Lenc 2 branky nejlepší střelec Jiří Charousek 2 branky
Milan Toman 3 asistence nejlepší nahrávač 5 hráčů 1 asistence
Tomáš Klimenta, Milan Broš, Tomáš Protivný a David Výborný +2 nejlepší hráč v +/- 7 hráčů +1
9 hráčů má 0 nejhorší hráč v +/- 7 hráčů má -1
Milan Toman 6 minut nejtrestanější hráč Petr Jíra a Radek Havel 2 minuty
Michal Valent 96,67 %
úspěšnost brankářů Milan Řehoř 94,44 %
Michal Valent 1
průměr inkasovaných gólů na zápas Milan Řehoř 2
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav