BK MLADÁ BOLESLAV

Valentova nula vypovídá o všem, říká o zápasu s Jihlavou Michal Broš

25. 9. 2013
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Od jeho příchodu jsme Michala Broše nezpovídali, a tak bylo nutné vytáhnout jej z kabiny Boleslavských na pár slov. Sedmatřicetiletý útočník prošel s Bruslaři letní přípravou, má za sebou už pět ligových zápasů, okusil sladkou chuť výher i tu hořkou, která souvisí s porážkou. Co říká na vítězství nad Jihlavou a 1. ligu jako takovou?

Michale, výsledek zápasu s Jihlavou zní jednoznačně a vy musíte být určitě spokojení…

Myslím, že jsme to odehráli přesně tak, jak jsme chtěli. Věděli jsme, že Jihlava přijede ve formě, sebevědomá. Zatím všechny zápasy vyhráli, hodně lítají, hodně bruslí. Takže jsme to rozhodně nechtěli podcenit a pořádně jsme se na ně chystali. Tím spíš po minulém zápase v Berouně, který jsme prohráli. Skvěle nám zachytal Míša Valent, ostatně jako vždycky. Myslím, že to jeho čisté konto vypovídá naprosto o všem.

Naznačil jste to sám, Jihlava hlavně po těch svých předchozích výsledcích určitě nepřijela jen bránit. Bylo to znát s ohledem na vaše předcházející utkání?

Těžko říct. Já bych o žádném z těch zápasů, co jsme zatím odehráli, neřekl, že byl snadný. Dokud toho soupeře opravdu nezlomíte, jsou ve své podstatě všichni stejní – všichni chtějí zlomit vás. Myslím, že je hodně důležitá pokora, se kterou to všechno bereme. Sice nám to tam zatím padá, ale určitě si nejde myslet, že nasypeme každému. Takže abych odpověděl na vaši otázku – utkání s Jihlavou podle mě vypadalo tak, jak by náš zápas vypadat měl.

Poměrně velkým problémem jsou ale počty vyloučení, co myslíte? Ve všech těch zápasech jste měli kolem deseti trestů, spíš víc. Zatím vás to viditelně neohrožuje, ale určitě je to něco, s čím by se mělo něco dělat, že?

To rozhodně! Je potřeba pracovat na všem, ale tohle bych osobně postavil hodně nahoru toho žebříčku. Naše disciplína, počet trestů… Je to na pováženou. Oslabení hrajeme zatím (zdůrazní) dobře, ale na to nelze spoléhat, jednou by se nám to mohlo vymstít. Už jenom proto, že někteří hráči jsou pak vytěžovaní více, jiní méně.

Z čeho to podle vás pramení? Protože určitě ne z toho klasického důvodu, že hráč nestíhá soupeři, je frustrovaný…

Možná je to spíš ta někdy zmiňovaná přemotivovanost. Chceme udělat něco navíc a místo, abychom to vyřešili hlavou a chytře, tak na to jdeme moc zběsile. A o posouzení některých těch zákroků by se také dalo diskutovat. Těch faktorů je víc, ale určitě je potřeba na to myslet.

Máte za sebou letní přípravu, pět zápasů sezony, výhry, prohru… Co tedy říkáte na 1. ligu?

Čtyři zápasy z pěti jsme vyhráli, líbí se mi tady, takže nemůžu říkat nic negativního. Možná se budu opakovat, ale já už jsem několikrát prohlásil, že od toho nečekám žádnou procházku růžovým sadem. Nepočítal jsem s tím, že bude nějaký velký rozdíl mezi extraligou a 1. ligou. Určitě není rozdíl v bruslení, určitě není rozdíl v kvalitě brankářů a určitě není rozdíl v tom, jak moc všichni chtějí vyhrávat. Takže si nepřipadám nijak překvapený. Je to teprve začátek soutěže, všichni mají spoustu sil, navíc Boleslav je automaticky v roli lídra, všichni se na ni chtějí vytáhnout. Beru to, jak to je, a chci vyhrávat.

Děkujeme za rozhovor.