BK MLADÁ BOLESLAV

První okresní derby v sezóně se blíží, vyrážíme do Benátek

27. 9. 2013
Autor: Lukáš Chuchválek
M l. B o l. - Bruslaři to tentokrát nemají k venkovnímu zápasu příliš daleko. V sobotu 27. září od 17:00 totiž vyjíždějí na led Benátek nad Jizerou. V loňské sezóně se měření obou celků ze stejného okresu těšilo mohutné divácké návštěvě, zejména ze strany Boleslavských. Dá se tedy očekávat, že ta letošní nebude výjimkou. Neváhejte a přijeďte podpořit tým na benátecký stadion.

Zatímco Mladá Boleslav podle očekávání okupuje horní příčky tabulky, Benátky se v současné době stále spíše hledají, neboť spolu s Mostem a Kadaní mají pouhé 3 body a balancují v pásmu o udržení. Například minulý zápas s Ústím nad Labem, které má rovněž problémy, měly Benátky rozehraný dobře, ale pokazily druhou třetinu, kdy si nechaly nasázet čtyři branky.

Benátkám zatím příliš nepomáhají ani posily z jejich mateřského klubu Bílých Tygrů Liberec. Jak potvrdil jejich kouč Filip Pešán, nemají stavěné mužstvo na pohledný kombinační hokej, proto jsou posily z Liberce vítané. Ale ne vše funguje tak, jak by si přál. „Mysleli jsme si, že to s nimi půjde samo, naopak to šlo hůře. V příštím utkání se musíme vrátit k hernímu systému, který jsme praktikovali v předchozích střetnutích.“

Benátecký trenér také pochválil nadějného mladíka, teprve šestnáctiletého Pavla Zachu. Ten odehrál za Bílé Tygry pět zápasů v extralize a v dresu Benátek nad Jizerou nastoupil ke dvěma. V týmu Středočechů tráví tento odchovanec valaškomeziříčského hokeje podstatně více času na ledě než v Liberci, proto je pravděpodobné, že nastoupí i proti Mladé Boleslavi.

Před sezónou se Benátky zbavily několika dlouholetých zkušených opor, které musely uvolnit místo nové nastupující generaci. Svou roli sehrály i finanční důvody. Ovšem většinu soupisky tvoří kmenoví hráči Liberce, kteří mají do Benátek vyřízené střídavé starty nebo hostování.

V přípravě se Boleslav s Benátkami střetla jen jednou a vítězně z toho vyšel benátecký celek, který přetlačil Bruslaře 4:2. Tehdy hráči Mladé Boleslavi nedokázali proměňovat šance a Benátky dokázaly těžit z vysokého počtu vyloučených na straně Boleslavi. Ostatně příliš velký počet dvouminutových trestů je problémem Bruslařů i v lize a v derby s Benátkami by se to mohlo opět vymstít. Ovšem nepředbíhejme, liga není příprava.

Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: Valent – Němeček, Toman, Bohunický, Jindra, Protivný, Pojkar, Kurka – Nouza, Výborný, Pabiška – Vrbata, Broš, Klimenta – Mikulík, Koudelka, Lenc – Jiránek, Loskot, Rys – Kuchta.

HC Benátky nad Jizerou: Melicherčík - Šimek, Pyrochta, Vitásek, M. Pabiška, Jánošík, J. Říha, L. Turek - D. Špaček, Urban, Zacha - Klimt, Dušek, Vlach, Jonák, Mikyska, Bortňák - A. Dlouhý, J. Skořepa, Skalický - od 41. Vařecha.

Statistiky

Zimní stadion města Benátky nad Jizerou | 28.9.2013 17:00

BK Mladá Boleslav 6. kolo HC Benátky nad Jizerou
2. místo, 12 bodů umístění 11. místo, 3 body
23:7 skóre 12:17
7:1 (Litoměřice) nejvyšší výhra 4:1 (Most)
2:4 (Beroun) nejvyšší prohra 2:5 (Ústí nad Labem)
0 utkání bez vstřeleného gólu 0
1 utkání bez inkasovaných gólů 0
41,67 % využití přesilových her 15,38 %
10 góly v přesilových hrách 4
3 góly v oslabeních 0
Milan Toman a David Výborný 9 bodů (0+9) nejproduktivnější hráč Daniel Skalický 4 body (1+3)
Tomáš Klimenta a Radan Lenc 4 branky nejlepší střelec 12 hráčů po 1 brance
Milan Toman a David Výborný 9 asistencí nejlepší nahrávač Daniel Skalický 3 asistence
Tomáš Klimenta +5 nejlepší hráč v +/- Ladislav Bittner a Ondřej Vitásek +2
6 hráčů má 0 nejhorší hráč v +/- Filip Pyrochta -4
Radan Lenc 25 minut nejtrestanější hráč Antonín Dušek 29 minut
Michal Valent 97,71 %
Roman Will 84,62 %
úspěšnost brankářů Jiří Stejskal 86,21 %
Jakub Jelínek 90,00 %
Marcel Melicherčík 86,49 %
Michal Valent 0,75
Roman Will 4
průměr inkasovaných gólů na zápas Jiří Stejskal 3,58
Jakub Jelínek 1,71
Marcel Melicherčík 5