BK MLADÁ BOLESLAV

Přijíždí Ústí nad Labem, tradiční soupeř Bruslařů

1. 10. 2013
Autor: Lukáš Chuchválek
M l. B o l. - Druhý ze čtyř domácích utkání po sobě se odehraje proti dalšímu severočeskému týmu, a to proti týmu HC Slovan Ústečtí Lvi. Střetnou se kluby, jež spojují a zároveň rozdělují vzájemné souboje o extraligovou příslušnost v minulých sezónách. Proto má vzájemné měření sil odpovídající atmosféru a náboj, který si můžete ve ŠKOENERGO Aréně vychutnat 2. října od 17:30. A jen tak mimochodem - na našich facebookových stránkách můžete hrát o dvě vstupenky zdarma!

Prohry na začátku sezóny dokázal Slovan vykompenzovat v posledních třech zápasech

Soupeř Bruslařů nezažil povedený vstup do sezóny, když nejprve padl v derby s Kadaní 2:3. Ve druhém regionálním derby, tentokrát nejtěsnější co do vzdálenosti, Ústečtí zvládli až 6:5 po samostatných nájezdech. Toto ale tým nenakoplo tak, jak by mělo, a přišly dvě kruté prohry. Nejprve 3:4 na vlastním ledě od dosud suverénních Medvědů Beroun, poté přišel další pád, tentokrát 1:3 na hřišti Dukly Jihlava.

V zápase 5. kola proti Benátkám nad Jizerou to zprvu vypadalo na další prohru, ale díky mocnému nádechu ve druhé třetině hráli Lvi jako vyměnění a přesvědčivě našeho regionálního rivala přestříleli 5:2. V dalším derby s Baníkem Most zvládli šílený průběh, kdy prohrávali už 0:4, ale stihli do konce základní hrací doby ještě otočit a vyhrát 5:4. Touto výhrou se Slovan nejen zvedl ze dna, ale jak bylo vidět v minulém kole s nováčkem soutěže z Havířova, zvedl si i sebedůvěru a vybojoval první zápas bez inkasovaného gólu, přestože se opět nevyhnuli problémům v první třetině. Nicméně to znamenalo návrat Ústí do vyšších pater tabulky na současnou 6. pozici.

Těžko zatím soudit, zda bude pro Ústecké Lvi nástup v zápase s Boleslaví opět problémový, ale je potřeba se mít na pozoru, neboť nehledě na výrazné omlazení kádru má ústecký hokej co nabídnout, třeba velké obraty jako v Mostě. Bude záležet, jak se na tohoto soupeře připraví Bruslaři, neboť právě s Mostem byla viditelná mnohá okénka v pokrývání soupeřových útočníků, kterých nebude tým lodivoda Šindlera váhat využívat.

Ústečtí Lvi se v této sezóně chtějí stabilizovat a dávají šanci hlavně odchovancům a mladým hráčům

Klub si před sezónou nestanovil nikterak vysoké cíle a usiluje o jakékoliv umístění od prvního po osmé místo s tím, že se v play-off ukáže, na co tým má. Manažeři už v době letní pauzy oznámili nezbytná úsporná opatření, což si vyžádalo odchod několika dosavadních opor Slovanu.

Novými tvářemi jsou převážně mladíci jako brankář Jan Dlouhý a Vít Budínský, jenž se k Severočechům vrátil po deseti letech. Další odchovanci Lvů, jako Jakub Pořický, Tomáš Vávra a Jakub Grin, přišli z nedalekého Děčína, kde strávili minulou sezónu a příležitostně nastupovali i za Ústí. Ze starších posil je nutné vzpomenout na veterána Jana Alinče, který však v Boleslavi pravděpodobně nenastoupí kvůli zdravotnímu šrámu.

Pro mnoho hráčů z obou stran bude zápas pikantní, neboť nemálo z nich oblékalo v minulosti ústecký i boleslavský dres.

Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: Valent – Němeček, Toman, Bohunický, Jindra, Protivný, Žabka, Kurka – Nouza, Výborný, Pabiška – Vrbata, Broš, Klimenta – Mikulík, Koudelka, Lenc – Rys, Jiránek, Demel.

HC Slovan Ústečtí Lvi: Petrásek – Grin, Sklenička, Vobořil, Černý, Brož, Vaněk, Holomek – Přeučil, Roubík, Rod – Budínský, Meidl, Boháč – Baránek, Kloz, Tůma – Dostálek, Hanzl, Pořický – Vávra.

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 2.10.2013 17:30

BK Mladá Boleslav 8. kolo HC Slovan Ústečtí Lvi
2. místo, 17 bodů umístění 6. místo, 11 bodů
33:11 skóre 24:21
7:1 (Litoměřice) nejvyšší výhra 5:2 (Benátky n. Jiz.)
2:4 (Beroun) nejvyšší prohra 1:3 (Jihlava)
0 utkání bez vstřeleného gólu 0
1 utkání bez inkasovaných gólů 1
36,36 % využití přesilových her 20,83 %
12 góly v přesilových hrách 5
3 góly v oslabeních 0
David Výborný 13 bodů (1+12) nejproduktivnější hráč Jaroslav Roubík 9 bodů (5+4)
Tomáš Nouza, Radan Lenc 5 branek nejlepší střelec Jaroslav Roubík 5 branek
David Výborný 12 asistencí nejlepší nahrávač Zbyněk Sklenička 6 asistencí
David Výborný +7 nejlepší hráč v +/- Zbyněk Sklenička +4
6 hráčů má 0 nejhorší hráč v +/- Tomáš Vávra -5
Tomáš Protivný 38 minut nejtrestanější hráč Zbyněk Sklenička 49 minut
Michal Valent 96,39 %
Roman Will 84,62 %
úspěšnost brankářů Michael Petrásek 93,88 %
Jan Dlouhý 90,83 %
Zdeněk Orct 89,36 %
Michal Valent 1,15
Roman Will 4
průměr inkasovaných gólů na zápas Michael Petrásek 2,26
Jan Dlouhý 3,41
Zdeněk Orct 4,41