BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři jedou do Třebíče, získají její skalp?

18. 10. 2013
Autor: Josef Zdobinský
M l. B o l. – Bruslaři završí první čtvrtinu základní části výletem do Třebíče. Na tamním ledě je přivítá SK Horácká Slavia Třebíč. Mladá Boleslav tam jede v roli favorita. Výkony a postavení Bruslařů jsou v letošní sezóně zatím jednoznačné, naproti tomu Třebíč doplácí na výkyvy. Zatímco Bruslaři v posledním kole rozstříleli Rebely z Brodu, naši sobotní hostitelé se natrápili na výhru v prodloužení 2:1 nad letos poněkud tápajícími ústeckými Lvi. Utkání se odehraje na Zimním stadionu města Třebíče a úvodní vhazování by mělo padnout v 17:30.

Mladá Boleslav v posledním kole přivítala ve ŠKOENERGO Aréně kolegy z Brodu, které převážně díky vynikající druhé třetině poslala domů se šestigólovou nadílkou. Duel byl kromě branek bohatý i na vyloučení. V závěrečné třetině se totiž na ledě strhla hromadná bitka. Toho by se měli Bruslaři v následující bitvě raději vyvarovat.

Třebíč oproti tomu sehrála těžký zápas v Ústí nad Labem. Ve vyrovnaném utkání šla sice Slavia rychle do vedení, avšak Lvi dokázali ve druhé třetině vyrovnat a i přes mírnou převahu hostující Třebíče ve třetí třetině boj dotlačit až do prodloužení. V něm sice už Třebíč dokázala utkání rozhodnout, ale neschopnost třebíčských hráčů dát branku byla až do očí bijící. Tento fakt by proto v následujícím zápase mohl Bruslařům hrát do karet.

Poslední změření sil mezi Boleslaví a Třebíčí se uskutečnilo v loňské sezóně v březnu. Trápila Bruslaře celkem šest zápasů, přičemž se Mladoboleslavští museli hned dvakrát o výhru strachovat až do nájezdů. Bruslaři po dramatické bitvě, která vyvrcholila až po samostatných nájezdech, pronikli do bojů o extraligu. V semifinálových kláních ale Třebíč rozhodně nehrála druhé housle.

Třebíči nyní patří šestá příčka s devatenácti body. Jak už bylo napsáno výše, v posledním utkání zdolala Ústí nad Labem v prodloužení, nicméně poslední dvě domácí utkání prohrála. Navíc Slavii patří v tabulce pravdy v domácích utkáních poslední příčka, což také není náhodou. Bruslaři tedy mají určitě příležitost potvrdit své postavení v tabulce, i když to proti soupeři, který potřebuje napravit předchozí domácí zaváhání rozhodně nebude jednoduché.

Sestavy z posledního kola:

SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Malena, Rangl, Dietz, Dujsík, Bilčík, Dlapa – Laš, Dolníček, Čuřík – Fořt, Nahodil, T. Vondráček – Křivohlávek, T. Kaut, E. Kadela – M. Čech, Moučka, Přibyl.

BK Mladá Boleslav:Will – Němeček, Protivný, Bohunický, Jindra, Pojkar, Kurka, Žabka – Nouza, Výborný, Mikulík – Vrbata, Broš, Klimenta – Lenc, Loskot, Demel – Jiránek, Kuchta, Rys.

Statistiky

Zimní stadion města Třebíče| 19.10.2013 17:30

SK Horácká Slavia Třebíč 13. kolo BK Mladá Boleslav
6. místo, 19 bodů umístění 1. místo, 30 bodů
28:28 skóre 59:22
2:4 (Havl. Brod) nejvyšší výhra 7:1 (Most)
2:8 (Jihlava) nejvyšší prohra 2:4 (Beroun)
0 utkání bez vstřeleného gólu 0
2 utkání bez inkasovaných gólů 2
2 góly v přesilových hrách 21
0 góly v oslabeních 5
David Dolníček 10 bodů (5+5) nejproduktivnější hráč David Výborný 24 bodů (6+18)
Tomáš Vondráček 6 branek nejlepší střelec Tomáš Nouza 9 branek
Lukáš Nahodil 7 asistencí nejlepší nahrávač David Výborný 18 asistencí
Tomáš Vondráček +7 nejlepší hráč v +/- David Výborný +12
David Rangl -3 nejhorší hráč v +/- Tomáš Demel 0
Petr Kuchta 0
Ladislav Marek 0
Patrik Podsedníček 0
Jakub Čuřík 38 minut nejtrestanější hráč Lukáš Bohunický 66 minut
Falter Martin 93,94 %
Čiliak Marek 91,67 %
Dusík Lukáš 82,61 %
úspěšnost brankářů Michal Valent 94,86 %
Roman Will 91,3 %
Falter Martin 1,92
Čiliak Marek 2,23
Dusík Lukáš 6
průměr inkasovaných gólů na zápas Michal Valent 1,66
Roman Will 2
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav