BK MLADÁ BOLESLAV

Skončit bez bodu jsme si nezasloužili, lituje Tomáš Jiránek

23. 10. 2013
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. – Středeční utkání se nemohlo nikomu z mladoboleslavských hokejistů hodnotit dobře. Navzdory faktu, že celek z města automobilů nepodal na ledě úplně špatný výkon, vytrvale narážel na silný odpor před kadaňskou brankou. Tomáš Jiránek (na snímku), jenž se trefil v každém z posledních čtyř utkání, přišel kromě domácí neporazitelnosti i o individuální úspěšnou sérii.

TOMÁŠ JIRÁNEK
Mladý a důrazný útočník se stejně jako jeho spoluhráči mohl na ledě přetrhnout, na Kostúra ale bohužel pro Bruslaře žádný z domácích hokejistů recept nenašel.

Tomáši, proti Kadani to byl z vaší strany klasický zápas blbec. Skoro se nabízí říci, že kdyby se hrálo tři dny, tak by jste puk do kadaňské branky stejně nedostali...

Opravdu to tak vypadalo. Měli jsme tlak, spoustu šancí, nějakou tu přesilovou hru a stejně se nám nepodařilo skórovat. Je velká škoda, že nám tam něco nepadlo, bez bodu jsme si odejít nezasloužili.

První domácí prohra, inkasovaná branka ve vlastní přesilové hře, nula na kontě vstřelených branek. To jsou jasná negativa. Nalezli bychom na utkání i nějaké pozitivní stránky?

Určitě, je třeba zmínit nasazení a že jsme se navzdory nepříznivému skóre nevzdali a tlačili se alespoň za vyrovnáním až do konce. Nedá se počítat s tím, že bychom prošli sezónou bez porážky, stalo se. Je třeba se nenechat tím ovlivnit, zvednout hlavu a připravit se na další střetnutí, jenž nás čeká již v sobotu na ledě Litoměřic.

Byla cítit na souhře absence a nerozehranost klíčových hráčů?

Cítit to je, musí být, ale na to my se nemůžeme absolutně vymlouvat. I když je to těžší, tak bychom měli utkání zvládnout, nebudeme v tomto směru mít vždy stoprocentně připravené hráče a k dispozici to nejlepší ze soupisky. Nyní je třeba odpočinout si, poučit se a dívat se před sebe.

Kadaň vsadila po vstřelené brance na úpornou defenzivu a k protiútokům vyrážela víceméně ojediněle. Je tohle cesta, jak doposud suverénní Mladou Boleslav potrápit?

Neřekl bych, že bychom se s tím nedokázali vyrovnat, především v poslední třetině to byl víceméně soustavný tlak na kadaňskou branku. Účinně nám komplikovali život ve středním pásmu, ale problém byl spíš v zakončení, měli jsme něco trefit.

Byla na výkonu soupeře cítit ta spolupráce s Chomutovem a fakt, že kadaňští hráči mají rovněž na soupisce extraligou otřískané borce?

Oproti některým utkáním to opravdu změna je. Soupeř hrál daleko lépe takticky, prakticky celé utkání výborně držel defenzivní blok. Nebylo to takový ten bláznivý hokej, ve kterém se všichni honí za pukem.

Po bitvě je každý generál, ale nechtělo to přeci jen trochu více zariskovat a vrhnout vše do útoku i za cenu toho, že soupeři otevřete zadní vrátka?

My se snažili, ale Kadaň nás k tomu moc nepustila. Není možné zase zběsile zapomenout na obranu a všichni se nahrnout před soupeřovu branku, to bychom dlouho bez inkasované branky nevydrželi.

Děkujeme za rozhovor!

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav