BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři vyjíždějí na led trápících se Litoměřic

25. 10. 2013
Autor: Lukáš Chuchválek
M l. B o l. - V 16. kole se Bruslaři po nepovedeném zápasu s Kadaní utkají s dalším severočeským týmem, a to na venkovním ledě s nedalekým HC Stadion Litoměřice. Dá se čekat, že to nebude lehký zápas, neboť Severočeši prožívají momentálně sérii proher, kterou už potřebují nutně zastavit. Duel s uskuteční v sobotu 26. října od 17:00 v Kalich Aréně.

Oba týmy před vzájemným duelem spojuje jedno, a to prohra v posledním kole. Boleslav si vybrala špatný den v domácím zápasu s Kadaní, zatímco Litoměřice marně dotahovaly třígólové manko v Ústí nad Labem. Avšak první Boleslav drží nadále první místo a Litoměřice balancují na 9. místě, těsně pod čarou.

Severočeský celek nerozehrál sezónu úplně špatně a do 10. kola měl střídavě dobré a špatné výsledky s tím, že převažovaly spíše ty dobré. Ovšem od 11. kola, které ještě vyhráli nad Berounem vysoko 5:1, to s nimi šlo z kopce. Za poslední čtyři zápasy si připsali čtyři prohry a pozvolna vyklidili svou pozici z první osmičky. Nejprve nezvládli duel s druhou Jihlavou, pak doma padli s posledními Benátkami a nestačili ani v derby na Most, který také v letošní sezóně příliš neoslňuje. V posledním zápase s Ústím prohrávali už 1:4, ovšem ke konci se dotáhli na rozdíl gólu, což mohlo být i přes prohru mírně povzbuzující.

A nyní se postaví Mladé Boleslavi, která nedokázala doma porazit Kadaň, takže může vidět, že to může jít. Ovšem Litoměřicím k tomu chybí jeden důležitý článek, a tím je spolehlivý brankář. Všichni čtyři strážci svatyně totiž mají celkem nízký průměr úspěšnosti zásahů, navíc jejich tým suverénně vede tabulku počtu inkasovaných gólů v oslabení. Inkasují průměrně z každého čtvrtého oslabení, což může pramenit i z přílišné fluktuace hráčů v týmu.

V posledním měření sil Bruslařů s Litoměřicemi Severočeši inkasovali až čtyři branky v oslabení, což tuto nelichotivou bilanci soupeře podtrhuje. Každý zápas ale začíná od nuly a Boleslav se v zápase s Kadaní přesvědčila, že občas střelba nejde. Pokud se povede Litoměřicím v Kalich Aréně předvést podobný výkon, zejména ze strany gólmana, a hráči Stadionu zapomenou na poslední vzájemné střetnutí, které Boleslav vyhrála 7:1, i na svou špatnou sérii, mohou pomýšlet na úspěch. Družina vedená Františkem Výborným si ale na podobný střelecký výpadek dá pozor a udělá vše pro výhru i pro to, aby se neopakovala nula pro soupeře podruhé za sebou.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Valent – Němeček, Protivný, Bohunický, Jindra, Žabka, Kurka, Toman – Nouza, Výborný, Mikulík – Lenc, Broš, Klimenta – Jiránek, Loskot, Rys – Frolík, Koudelka, Ďurač.

HC Stadion Litoměřice: Novotný (38. Sedláček) – Drábek, Husák, Šulc, Žovinec, Hrbas, Evan, Málek, Smetana – Čermák, Rubeš, Matai – Novák, Švagrovský, Hašek – Cingel, Chlapík, Škop – Brzobohatý, Racek..

Statistiky

Kalich Aréna | 26.10.2013 17:00

BK Mladá Boleslav 16. kolo HC Stadion Litoměřice
1. místo, 36 bodů umístění 9. místo, 19 bodů
70:24 skóre 47:53
7:1 (Litoměřice) nejvyšší výhra 7:2 (Most)
2:4 (Beroun) nejvyšší prohra 1:7 (Mladá Boleslav)
1 utkání bez vstřeleného gólu 1
3 utkání bez inkasovaných gólů 0
34,78 % využití přesilových her 15,71 %
24 góly v přesilových hrách 11
6 góly v oslabeních 2
David Výborný 26 bodů (6+20) nejproduktivnější hráč Miloslav Čermák 18 bodů (10+8)
Tomáš Nouza 10 branek nejlepší střelec Miloslav Čermák 10 branek
David Výborný 20 asistencí nejlepší nahrávač Martin Chabada 10 asistencí
David Výborný
Roman Němeček, oba +15
nejlepší hráč v +/- Jakub Šulc +8
Petr Kuchta
Jakub Frolík, oba -1
nejhorší hráč v +/- Ondřej Smetana -8
Lukáš Bohunický 68 minut nejtrestanější hráč David Švagrovský 37 minut
Michal Valent 95,48 %
Roman Will 93,15 %
úspěšnost brankářů Vojtěch Sedláček 89 %
Jan Lukáš 88,46 %
Petr Přikryl 88,37 %
Michal Valent 1,48
Roman Will 1,67
průměr inkasovaných gólů na zápas Vojtěch Sedláček 3,75
Jan Lukáš 2,97
Petr Přikryl 2,97
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav