BK MLADÁ BOLESLAV

Ve třetí třetině bylo vidět, že hráči mají hlad po gólech, prohlásil Leo Gudas

8. 12. 2007
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Boleslavští hokejisté odehráli ve Zlatopramen Aréně už pátý zápas a potvrdili, že každému soupeři zatím nasázejí minimálně pět gólů. Tentokrát protlačili puk za záda jihlavského gólmana Řehoře hned sedmkrát, přičemž Dukla se neprosadila střelecky ani jednou. Jak viděli zápas zástupci obou klubů? Trenér hostí Karel Dvořák pochopitelně radostí zářit nemohl. Asistent boleslavského kouče Leo Gudas (na snímku) byl o poznání spokojenější.

Na pozápasové tiskové konferenci dostal nejprve přednost, ostatně jako vždy, hostující trenér. Tím byl tentokrát Karel Dvořák a po debaklu svého týmu 0:7 se mu rozhodně nemluvilo úplně nejlépe: “Hodnocení zápasu je velmi jednoduché. Dnes dominovalo na ledě jedno mužstvo – to domácí. Boleslav nás předčila po všech stránkách,“ řekl úvodem kouč Dukly.

Jihlavští ve středu na svém ledě potrápili Hradec Králové a za výhru 3:2 po prodloužení získali dva body. Tak vysokou výhru Mladé Boleslavi čekal asi jen málokdo. “Je to pro mě nepochopitelné. S Hradcem jsme sehráli dobrý zápas a dnes tohle. Našemu týmu chyběla disciplína. Navíc jsme nedodrželi ani taktické pokyny,“ smutnil lodivod Jihlavy.

Dres Dukly obléklo několik hráčů, kteří v minulosti působili v Bruslařském klubu. “Nepoznal jsem na nich, že by chtěli za tým bojovat abnormálně více, než obvykle,“ dodal Karel Dvořák.

Poté už hodnotil zápas asistent trenéra BK Mladá Boleslav Leo Gudas: “V první řadě jsem rád, že jsme zvítězili. Úvodní třetina byla výborná. Předváděli jsme pohledné akce, vstřelili tři góly a nechyběl nám důraz před bránou,“ řekl spokojeně. Právě důraz se však v prostřední dvacetiminutovce jakoby vytratil. “Od desáté minuty druhé třetiny jsme byli nedůrazní v prostoru před bránou Jihlavy,“ přiznal Leo Gudas, co vytkli společně s hlavním koučem Votrubou svým svěřencům o druhé přestávce. “Ale ve třetí třetině už bylo opět vidět, že mají hlad po gólech a byli také dostatečně důrazní,“ dodal.

Svou premiéru v boleslavském dresu si odbyl proti Jihlavě obránce extraligových Českých Budějovic Ján Mucha. “Do Boleslavi má vyřízené střídavé starty. Zareagovali jsme tak na dlouhodobější zranění Davida Mazance a Václava Drábka,“ prozradil ještě před zápasem sportovní ředitel BK Mladá Boleslav Jaromír Šindel. Sám hráč je za šanci v Mladé Boleslavi rád: “V Moutfieldu se na led příliš nedostávám, a tak jsem rád, že mohu hrát tady.“

Výkon Jána Muchy nejde hodnotit jinak, než pozitivně. Vždyť tým ani jednou nepřipustil, aby se mohli hosté radovat ze vstřeleného gólu. “Pochopitelně to mohlo být lepší, ale můj výkon byl, myslím si, vcelku dobrý,“ uvedl.

A jak to bude s jeho dalším působením ve středočeském klubu? “Momentálně to nedokážu říct. Vše záleží na domluvě manažerů obou týmů,“ řekl třiadvacetiletý bek.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav