BK MLADÁ BOLESLAV

Získají Medvědi již druhý boleslavský skalp nebo Bruslaři vrátí úder?

29. 10. 2013
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – Do Mladé Boleslavi přijíždí zatím jediný celek, který dokázal v prvních třinácti kolech – tedy v první čtvrtině soutěže – okrást svěřence trenérů Výborného a Jelínka kompletně o tři body. Je jím tým Berounští Medvědi 1933. Nyní ale Beroun přijíždí na led ŠKOENERGO Arény, kde se protivníkům daří pramálo. Ovšem, že nic není nemožné, dokázala v předminulém kole Kadaň. Odveta s Berounem tedy startuje ve středu 30. října tradičně od 17:30!

Ve čtvrtém kole Bruslaři zajížděli právě na led Berouna, a podle všech ukazatelů to mělo být jednoznačné utkání. Boleslav měla tehdy v kapse tři výhry, 17 vstřelených branek a pouze tři inkasované. Statistiky i sázkové kursy jí tehdy hrály do karet. Jenže Bruslaři se záhy přesvědčili o tom, že to v Berouně budou mít hodně těžké. Už ve třetí minutě skóroval berounský Marek a od té doby museli Boleslavští pouze dotahovat. Klíčovou roli v tomto utkání sehrály také přesilovky, které domácí dokázali hned třikrát využít, a tak Boleslav podlehla svému sokovi na jeho ledě 2:4.

Petr Novák
Medvědům se pod jeho taktovkou daří a zpočátku likvidovali jednoho soupeře za druhým.

Berounští Medvědi se v letošní sezoně postarali o pořádné překvapení. V prvních sedmi kolech nadělali vrásky nejednomu soupeři. Krom Boleslavi jim podlehly týmy jako Olomouc (0:2), České Budějovice (1:3) nebo Havlíčkův Brod (1:3). Rozjeté Medvědy dokázala v osmém kole zastavit až zarputilá Třebíč, která soupeři nasázela tři branky, kdežto Medvědi se vzmohli jen na jedinou odpověď.

Vynikající forma a zápasy bez porážky ale také nemůžou trvat věčně, o tom se na vlastní kůži může přesvědčit každý tým. Po sedmi zápasech bez ztráty bodu tak Medvědi poprvé ztratili s Třebíčí a od té doby, dá se říct, paběrkují z každého zápasu. V utkáních se Šumperkem a Kadaní Medvědi vydřeli dva body až v nájezdech, a to především zásluhou perfektního Šimbocha.

Poté přišla pětizápasová série porážek, ve kterých ale houževnatý Beroun dokázal vytěžit tři body (v prodloužení s Havířovem, v nájezdech s Jihlavou a poté znovu v prodloužení s Mostem). V minulém kole ale proti trápícímu se Ústí nad Labem opět potvrdil svou letošní formu a soupeře porazil 3:1. Především díky výbornému vstupu do sezony mají Medvědi na kontě 31 bodů a vyhřívají se na čtvrté příčce prvoligové tabulky.

Bojovnost
Tvrdé souboje a taktický boj obou trenérů, to se očekává od souboje s Berounem.

Bruslaři v minulém kole zajížděli na led Litoměřic. Vyrovnané a bojovné utkání nakonec mladoboleslavští hokejisté zvládli a Kališníky porazili 3:0, když se v každé třetině trefili postupně Nouza, Loskot a Mikulík. Mladoboleslavští jsou doma hodně silní, z devíti utkání prohráli pouze jediné, to poslední s Kadaní 0:1. Skóre vstřelených/inkasovaných branek také hovoří jasně – 47:12. Pokud tedy budou chtít Medvědi uspět, budou to mít velmi těžké.

Trenér Berounských Medvědů již dopředu hlásí, že do ŠKOENERGO Arény pojedou s pokorou a budou chtít uspět spíše s defenzivní taktikou. Po úspěšném vstupu do sezony se ale proslýchalo, že to, co žene Medvědy dál, není jen taktika, ale možná i lehký doping v podobě gumových medvídků. Co ale nakonec předepíše svým svěřencům a zda najde i podruhé recept, jak vyzrát na Bruslaře, to se uvidí až ve středu 30. října v mladoboleslavské ŠKOENERGO Aréně.

Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav: Valent – Němeček, Toman, Protivný, Jindra, Žabka, Bohunický, Kulich – Nouza, Výborný, Mikulík – Vrbata, Broš, Lenc – Jiránek, Koudelka, Loskot – Rys.

Berounští Medvědi 1933:Šimboch – Jebavý, Látal, Kužel, D. Sklenička, Špelda, Chalupa, Beňovič – Marek, Kubica, Jonáš – Divíšek, Stromko, Hrdel – A. Půlpán, Matějka, Kubeš – T. Půlpán, Šteiner, Babka.

Statistiky

ŠKO-ENERGO Aréna | 30.10.2013 17:30

BK Mladá Boleslav 17. kolo Berounští Medvědi 1933
1. místo, 39 bodů umístění 4. místo, 31 bodů
73:24 skóre 39:35
8:3 (Most) nejvyšší výhra 5:0 (Benátky nad Jizerou)
2:4 (Beroun) nejvyšší prohra 1:5 (Litoměřice)
1 utkání bez vstřeleného gólu 0
4 utkání bez inkasovaných gólů 3
34,72 % využití přesilových her 18,42 %
25 góly v přesilových hrách 14
6 góly v oslabeních 2
David Výborný 28 bodů (6+22) nejproduktivnější hráč Zdeněk Kubica 12 bodů (9+3)
Tomáš Nouza 11 branek nejlepší střelec Zdeněk Kubica 9 branek
David Výborný 22 asistencí nejlepší nahrávač Daniel Vrdlovec 7 asistencí
Roman Němeček +17 nejlepší hráč v +/- Jiří Jebavý +6
Petr Kuchta
Jakub Frolík, oba -1
nejhorší hráč v +/- Jan Dresler
Jakub Babka, oba -5
Lukáš Bohunický 68 minut nejtrestanější hráč Zbyněk Hrdel 38 minut
Michal Valent 95,71 %
Roman Will 93,15 %
úspěšnost brankářů Juraj Šimboch 94,61 %
Lukáš Cikánek 95,50 %
Michal Valent 1,37
Roman Will 1,67
průměr inkasovaných gólů na zápas Juraj Šimboch 2,04
Lukáš Cikánek 1,77