BK MLADÁ BOLESLAV

Škoda, že jsme neurvali alespoň jeden bod, mrzí Ctirada Ovčačíka

14. 11. 2013
Autor: Jan Matúš, foto: Karolina Martinková
O l o m o u c – Hokejisté Mladé Boleslavi mají za sebou druhé utkání ve dvou dnech, když se po středeční výhře nad Havířovem vydali na led druhého celku tabulky – Olomouce. Zatímco v Havířově to byla výhra, o den později to již Středočechům nevyšlo přesně podle představ, když podlehli Hanákům 3:5. Domácí o svém vítězství rozhodli až v úplném závěru utkání. "Je to škoda, že jsme obdrželi dva góly v úplném závěru utkání, ale Olomouc šla vítězství více vstříct," mrzelo po zápase Ctirada Ovčačíka.

Ihned po dohrání utkání v Havířově čekal hráče Mladé Boleslavi přesun do Olomouce, kdy zhruba o půl jedenácté v noci dorazili na zimní stadion, kde si vybalili věci a vzápětí se přesunuli na hotel. Následující den čekalo svěřence Františka Výborného a Mariana Jelínka střetnutí s domácí Morou. Paradoxně domácí tým musel dojíždět až z dalekého Ústí nad Labem, a tak se dalo diskutovat o tom, zda domácí tým opravdu bude mít domácí výhodu.

Hokejisté Olomouce však nepůsobili vůbec unaveným dojmem. Hanáci po skalpu Ústeckých Lvů na svého soupeře vlétli a chtěli se proti lídrovi soutěže ukázat v lepším světle, než při jejich posledních představení v Mladé Boleslavi. Snaha domácích nakonec vyvrcholila v rychlý úvodní gól. "Olomouc nám hned od začátku utkání nic moc nedovolila a ihned na nás doslova vletěli. Jejich tlak nakonec vyvrcholil v první trefu, když se po velké skrumáži odrazil puk na hokejku jejich útočníka a ten jen trefoval odkrytou bránu," popisoval úvodní tlak domácích Ctirad Ovčačík.

Domácí nakonec v první třetině dokázali svému soupeři odskočit o dva góly, když se ještě prosadil bývalý parťák Ovčačíka z Třince David Ostřížek. Středočeši však nesložili zbraně a v následné druhé třetině se dokázali prosadit po trefě Radana Lence, kromě kontaktního gólu Mladé Boleslavi jsme již další gól v druhé části neviděli. Ihned na začátku třetí třetiny měli svěřenci Františka Výborného velkou příležitost vyrovnat, když byl na čtyři minuty vyloučen Cartelli. Tuto přesilovou hru však ještě Bruslaři nevyužili, ale poté putoval na trestnou další domácí hráč a v této přesilové hře již udeřil svou střelou Tomáš Nouza.

"Postupně jsme se zvedli a dokázali ihned zkraje třetí třetiny vyrovnat, ale poté jsme opět dostali domácí tým do hry hloupými chybami. Já jsem pak vlastně poslal puk do ochranné sítě a Olomouc dokázala tuto výhodu využít, a dostat se tak zpátky do vedení," řekl o dalším průběhu utkání devětadvacatiletý obránce.

Na třetí trefu Hanáků však dokázal vzápětí ještě reagovat svým gólem David Výborný, a na světelné tabuly tak svítil stav 3:3. Když už vypadalo, že se obě mužstva rozejdou alespoň s jedním bodem, tak se naopak dokázal prosadit také olomoucký kapitán, který tak svou trefou naklonil pomyslné misky vah na stranu domácích. "Domácí měli výhodu a my jsme si poté nepohlídali najetého obránce, který se dostal do dobré pozice a svou trefou rozhodl utkání. Celý zápas jsme spíše pouze dotahovali a vítězný gól jsme obdrželi po naší nepozornosti. Pátý gól to už byl vabank, kdy jsme vše vrhli do útoku, pověděl o závěru utkání obránce s čtyřiasedmdesátkou na zádech.

Hráči Mladé Boleslavi a Olomouce, tak mají za sebou dvě utkání ve dvou dnech a pro oba týmy to tak byla menší příprava na zápasy play-off, kde se již utkání hrají v rychlém sledu za sebou. "Myslím si, že Olomouc to měla dokonce těžší, když se vraceli až z Ústí. My jsme si po středečním utkání odpočinuli a mám pocit, že jsme jezdili úplně stejně, jako proti Havířovu a nebyla znát žádná únava. Ale je pravda, že je to skoro jako play-off a jsme rádi, že si to můžeme takto vyzkoušet a poučit se do dalších střetnutí," tvrdil odchovanec vítkovického hokeje.

Pro Ctirada Ovčačíka mělo utkání zvláštní náboj také v tom, že ještě zhruba před měsícem nastupoval na olomouckém zimním stadionu k domácím utkání. Ve čtvrtek se však představil před olomouckými fanoušky poprvé jako soupřeř v dresu Mladé Boleslavi. "Potěšilo mě, že si na mě domácí fanoušci vzpomněli a vyvolávali mé jména v utkání. Moc se mi však návrat do Olomouce nepovedl, protože jsem byl snad u všech akcí domácích. Byla to z mé strany celkem smůla, ale tak to je jedno utkání za sezónu a doufám, že už takové utkání z mé strany nebude, a že Boleslavi budu jen ku pomoci," dodal na závěr Ctirad Ovčačík.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav