BK MLADÁ BOLESLAV

Ubojovali jsme to, těší gólového Pavla Musila

20. 11. 2013
Autor: Lukáš Chuchválek
M l. B o l. – Po náročné čtyřzápasové venkovní sérii se Bruslaři rádi vrátili na domácí led, kde se představili vítězně. V zápase s budějovickým Motorem vynikl Pavel Musil (na snímku) rozhodující brankou, čímž zajistil Mladé Boleslavi výhru 3:2. Sám je však skromný a hledí hlavně na celkový týmový výsledek: „To je jedno, to může dát kdokoliv, hlavně že tam ta branka padla.“

Zažili jste po čtyřech venkovních zápasech návrat domů. Jak se vám po takové sérii domácí utkání zamlouvalo?

Před vlastním publikem se vždycky hraje dobře, přišlo hodně lidí a za to jim všem děkujeme. Konečně jsme hráli doma, ty čtyři zápasy venku byly těžké. Škoda jen, že nevyšla ta Olomouc, kde jsme také chtěli získat další body.

Teď proti Motoru jste si spravili chuť. Dokázal byste utkání zhodnotit?

Bylo to ubojované. Nechci si nějak dovolovat na rozhodčí, ale bylo to takové nahoru dolů a podle mě vylučovali úplně za všechno a za nic. Ale výsledek 3:2 je super, zvládli jsme to.

A navíc jste dal rozhodující branku...

To je jedno, tu může dát kdokoliv, hlavně že tam ta branka padla.

Jak ten váš gól tedy vypadal?

V přesilovce se pohybuji spíše okolo brány a vyšlo to podobně už v Ústí. Tehdy mi to tam naservíroval Brošák (Michal Broš - pozn. red.), nyní mi to zeshora házel Miky (Milan Mikulík - pozn. red.) a já jsem tam jen dal hůl a naštěstí puk propadl do brány.

V zápase s Motorem bylo oboustranně obtížné brankáře prostřelit, když si vzpomeneme na všechny šance, jež dokázali zlikvidovat. Souhlasíte, že brankáři své týmy drželi?

Za nás určitě, Míša Valent nás držel už během všech našich venkovních zápasů, v nichž chytal výborně. Od toho se to všechno odvíjí. Jen ta naše střelecká potence poslední dobou není taková, jaká by měla být, ale naštěstí tam přesto něco doneseme. Míša pak soupeřovy šance vychytá.

Každopádně, nezatrnulo vám trochu, když jste za stavu 3:1 v oslabení inkasovali?

Tu branku jsem neviděl, ale když dostanete gól na 3:2, nemůžete se složit. Rozhodně ne tým, jaký my jsme. Ubojovali jsme to a rozhodčí soupeři ještě na konci dal přesilovku. Odehráli jsme dobře jak 5 na 4, tak 6 na 4. Ti, co byli na ledě, to odehráli velmi zkušeně a žádný gól jsme z toho nedostali.

Ve druhé třetině navíc nebyla nouze o podobné situace, kdy se vylučovalo "o stošest". Jak těžké bylo vyrovnat se s tímto stavem?

Bylo to těžké, protože díky tomu se na led někteří hráči nedostanou, ale kluci to zvládli a stav pět na tři výborně odbránili. Ti, kdo tam nebyli, se pak zase v plném počtu rychle dostali do tempa.

Do Boleslavi jste přišel poměrně nedávno, jak se vám v klubu líbí?

Hokej se tu dělá dobře a Boleslav byla vždycky silný klub. Na zápasy chodí hodně fanoušků, na 1. ligu je hodně přes 2000 lidí něco úžasného. Fanoušci jsou pro nás hodně důležití, protože nás hrnou dopředu. Není tu sice žádný velký zimák, ale díky tomu vnímáme všechno.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav