BK MLADÁ BOLESLAV

Rovnýma nohama do druhé poloviny soutěže: Přijede Šumperk!

29. 11. 2013
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Mladá Boleslav chce a potřebuje zapomenout na středeční prohru s Třebíčí. Nebude to ale mít tak docela snadné. V sobotu 30. listopadu totiž přijede Šumperk a ačkoliv jej možná máme v podvědomí spojeného spíše s čímsi horším, bude třeba dávat si bedlivý pozor – Draci totiž už sedmkrát za sebou neprohráli, v tabulce se drží na pozicích zaručujících play-off a hlavně – už nejednou ukázali, že na Středočechy umí zahrát. Startujeme jako obvykle v 17:30.
Boleslav vs. Šumperk

Drakům se v poslední době velmi daří, podařilo se jim vyhrát už 7 zápasů v řadě. Naplno bodovali proti Kadani, Jihlavě a Mostu. Dva body ulovili za výhry v prodloužení proti Litoměřicím, Berounu, Benátkám nad Jizerou a naposledy Ústím nad Labem. Hokejisté z Moravy jsou aktuálně na sedmém místě prvoligové tabulky. Během šestadvaceti kol nasbírali sedmatřicet bodů. Mladé Boleslavi už v minulých letech ukázali, že ani soupeře, který teoreticky patří spíše do druhé poloviny tabulky, není radno podceňovat.

Nejproduktivnějším hráčem Salithu je Patrik Moskal (7+12), na paty mu šlape Karel Plášek (10+8), který je zároveň nejlepším střelcem týmu. Do první pětice nejlepších hráčů v kanadském bodování se vešel i jeden obránce – Tomáš Sedlák (6+11). Nejvytěžovanějším brankářem je Tomáš Štůrala, který si vzdor příchodu ex-olomoucké jedničky Libora Kašíka, zatím očividně drží pozici prvního gólmana. Zároveň si už na šest zápasů stačil odskočit do extraligového Zlína.

Mladá Boleslav hrála doma naposledy tuto středu a už podruhé za sebou se tak představí svým fanouškům. Středeční souboj s Třebíčí pro ni ale nedopadl dobře, v závěru ztratila vedení a nakonec prohrála v nájezdech. "Nebyl to dobrý výkon. Celé je to spíš na omluvu fanouškům," řekl po zápase trenér Marian Jelínek. Brankář Michal Valent mu přizvukoval: "Musíme se z toho oklepat. Šumperk nám nedá nic zadarmo a podruhé rozhodně nesmíme udělat tu samou chybu," řekl.

Dosavadní skóre zní jasně: 11:1 pro Boleslav

V prvním kole letošního prvoligového ročníku slavili Bruslaři vítězství 6:1. Výborným výkonem od první do poslední minuty přejeli hosty ze Šumperka. Dvakrát přitom skóroval v oslabení Klimenta. Dvoubrankový byl i Lenc. Podruhé to pro Draky vypadalo nějakou dobu podstatně lépe, nakonec ale Středočeši opět zvítězili, tentokrát 5:0. Domácím se dařilo držet nerozhodný stav, postupně se ale dostali do tempa Bruslaři. Dvakrát se trefil Milan Mikulík, po jednom gólu přidali Jiránek, Broš a Nouza.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Valent – Němeček, Toman, Ovčačík, Jindra, Protivný, Pojkar, Žabka – Nouza, Výborný, Musil – Jiránek, Broš, Klimenta – Lenc, Vrbata, Starý – Loskot, Demel

Salith Šumperk: Štůrala – M. Novotný, Holík, Dudáš, T. Sedlák, O. Starý, J. Tesařík, Gewiese – Půhoný, Plášek, Haas – Žálčík, Moskal, A. Staněk – A. Červenka, Skoumal, Brunec – do 44. Langr, do 44. Chomič, do 44. Cink

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 30.11.2013 17:30

BK Mladá Boleslav 27. kolo Salith Šumperk
1. místo, 61 bodů umístění 7. místo, 37 bodů
114:51 skóre 78:85
7:1 (Litoměřice, Beroun) nejvyšší výhra 9:3 (Benátky n. J.)
2:5 (Jihlava) nejvyšší prohra 1:6 (Mladá Boleslav)
1 utkání bez vstřeleného gólu 3
4 utkání bez inkasovaných gólů 0
33,33 % využití přesilových her 18,70 %
37 góly v přesilových hrách 23
7 góly v oslabeních 3
David Výborný 38 bodů (8+30) nejproduktivnější hráč Patrik Moskal 19 bodů (7+12)
Tomáš Nouza 19 branek nejlepší střelec Karel Plášek 10 branek
David Výborný 30 asistencí nejlepší nahrávač Marek Haas 15 asistencí
Roman Němeček +24 nejlepší hráč v +/- Karel Plášek
Martin Dudáš, oba +3
Tomáš Demel
Petr Kuchta, oba -1
nejhorší hráč v +/- Marek Bail -17
Lukáš Bohunický 101 minut nejtrestanější hráč Martin Novotný 44 minut
Michal Valent 94,29 %
Roman Will 90,38 %
úspěšnost brankářů Tomáš Štůrala 91,97 %
Libor Kašík 88,03 %
Vratislav Vajner 86,21%
Michal Valent 1,75
Roman Will 2,50
průměr inkasovaných gólů na zápas Tomáš Štůrala 2,79
Libor Kašík 4,67
Vratislav Vajner 4,62