BK MLADÁ BOLESLAV

Kino pro děti z dětských domovů udělalo radost. Letos už popáté!

5. 12. 2013
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Bruslaři měli na Mikuláše napilno. Největší událostí dne bylo každoroční promítání filmu pro děti z dětských domovů jako obvykle ozvláštněno zajímavým doprovodným programem. Letos se k dětským domovům Na Celně a v Krnsku poprvé připojily také větší děti z dětského domova při Klaudiánově nemocnici. Dohromady se v kině CineStar sešlo na 150 malých diváků. Fotografie si prohlédněte zde.

Základním bodem každoročního scházení se na Mikuláše je snaha začlenit děti z dětských domovů do běžného, každodenního života. Také proto se letošní ročník nesl v trochu více řečnickém stylu, který do dění zapojoval právě i děti. Tři organizátoři akce – Dragon Internet, kino CineStar a BK Mladá Boleslav – vybrali tři diskusní témata, která jsou blízká nejen jim, ale především malým návštěvníkům.

Hromadný název zněl zábava, detailnější pohled spočíval v diskusi o technologii, tedy počítačích, filmech a sportu – hokeji. Poté, co děti při příchodu do kina obdržely občerstvení a plyšovou hračku, je v sále přivítali za BK Mladá Boleslav Cyril Suk, za kino CineStar Ivana Nováčková a za firmu Dragon Internet Tomáš Dragon.

Diskusním blokem o sportu provedl děti trenér BK Mladá Boleslav Marian Jelínek, který mezi návštěvníky vyvolal velký ohlas. Okamžitě jej totiž všichni poznali a hovory o hokeji vyvolaly velký ohlas. „Rád jsem byl součástí takové pozitivní akce,“ nechal se po skončení slyšet kouč Bruslařů. „Dětem je potřeba dělat radost, zvlášť těm méně šťastným. A to se stoprocentně povedlo.“ Kromě diskuse měl Marian Jelínek připravené pro děti dvě soutěžní otázky a samozřejmě nezbytné odměny.

Po skončení diskusí na daná témata byla vyhlášena velká výtvarná soutěž. Děti budou až do prvního jarního dne kreslit, jak si představují zábavu se sportem nebo počítačem. Poté proběhne slavnostní vyhlášení, o kterém samozřejmě budeme informovat.

Děti následně shlédly film Ledové království, po jehož skončení do sálu dorazili tolik očekávání Mikuláš s čertem a hlavně nadílkou – sladkostmi, plyšovými hračkami a podepsanými plakáty týmu BK Mladá Boleslav.

Akce na ledě
Čtveřice Bruslařů Michal Valent, Roman Will, Marek Loskot a Tomáš Jiránek se zúčastnili mikulášské akce pořádané Městěm Mladá Boleslav. Několik fotografí najdete tady.

Patroni byli předat nadílku

Pozadu nezůstali ani Patroni tříd prvního stupně Základní školy Dr. Edvarda Beneše v Mladé Boleslavi. Roman Will, David Vrbata, Tomáš Demel, Jiří Rys, Tomáš Nouza a Lukáš Pabiška přišli svým malým svěřencům společně s Mikulášem a čertem předat nadílku, vyzpovídat je ze zlobení a v neposlední řadě si s nimi popovídat o všem, co malé studenty zajímalo. Fotografie jsou tady.