BK MLADÁ BOLESLAV

Je tu derby, Bruslaři jedou do Benátek!

13. 12. 2013
Autor: Josef Zdobinský
M l. B o l. – V sobotu 14. prosince se mladoboleslavští hokejoví příznivci mohou těšit na další okresní derby. Ve 32. kole totiž nepřivítá Bruslaře nikdo jiný než HC Benátky nad Jizerou. A Mladá Boleslav tam jede – tak trochu už tradičně – v roli favorita. Domácí Benátky mají Bruslařům co oplácet. V posledních dvou duelech to byla totiž právě Boleslav, kdo slízl smetánku pro vítěze tohoto malého derby, i když v prvním klání až po samostatných nájezdech. Utkání se odehraje na stadionu většině fanoušků Boleslavi dobře známém – Zimním stadionu města Benátek nad Jizerou, Začíná se v 16:30!

Liberec, který má stejně jako loni starosti hlavně sám se sebou, se i letos snaží Benáteckým vypomáhat, jak jen to jde. Překvapením byl proto – jistě i pro fanoušky Boleslavi – start například brankáře Marka Schwarze v dresu pojizerského celku.

S největší pravděpodobností to nese ovoce, protože po počátečních rozpacích se Benáteckým daří postupně stoupat tabulkou, momentálně laborují na hranici play-off a bojů o udržení. Cíl je samozřejmě jasný - postup do klání o nejlepšího, což potvrzuje i jeden z tahounů Tomáš Klimt v rozhovoru na klubovém webu.

Benátky vs. Boleslav

Aktuální formy obou celků

V posledním kole přivítala Mladá Boleslav ve ŠKOENERGO Aréně druhou Jihlavu. Hrdinou utkání se stal boleslavský brankář Michal Valent, který pochytal všech 24 střel jihlavských borců a vychytal proti druhému celku soutěže nulu. Bruslaři byli lepším mužstvem v první třetině, následně pak trochu polevili, ale cenné vítězství proti silnému soupeři dokázali ubránit. Boleslavské branky vstřelili David Vrbata již ve druhé minutě a Tomáš Nouza, který si zároveň připsal pětistý zápas za Boleslav a v nadcházejícím klání tak otevře pětistovku druhou.

Benátky sehrály taktéž těžké utkání, a sice v Ústí nad Labem, kde nakonec padly 2:3 po prodloužení. Potvrdily tak, že se jim v této sezóně proti tomuto celku příliš nedaří. Prohrály s ním totiž všechna utkání v letošní sezóně. Ve vyrovnaném utkání nejdříve ztrácely, ale zápas se jim následně podařilo otočit a po brankách Ctibora Jecha a Adama Dlouhého se dokonce dostaly do vedení. Ústečtí Lvi ale dokázali záhy vyrovnat a boj tak dospěl až do prodloužení, v jehož poslední minutě se rozhodlo o tom, že dva body zůstanou v Ústí.

Vzájemná utkání zatím pro Bruslaře

Boleslav se v letošní sezóně s Benátkami zatím utkala dvakrát. Pokaždé přitom zůstala v roli vítěze. Poslední změření sil mezi těmito věčnými regionálními rivaly se uskutečnilo v rámci 19. kola ve ŠKOENERGO Aréně. Bruslaři o vítězství rozhodli de facto už v prvních deseti minutách, neboť už po nich vedli 4:0, přičemž samotné utkání skončilo výsledkem 5:1 pro domácí. První změření sil ale tak jednoznačné nebylo. Bruslaři sice vedli, ale Benátky hnané domácím publikem dokázaly vyrovnat a dovést zápas až k samostatným nájezdům. V nich to s Boleslaví vůbec nevypadalo dobře, přesto ale dokázala dva body "urvat".

Sestavy z posledního kola:

HC Benátky nad Jizerou: Trenčan – Havlín, J. Říha, Ulrych, Pyrochta, M. Pabiška, Niko, Vitásek – M. Bárta, J. Plodek. Jonák – D. Špaček, J. Skořepa, Klimt – Maďar, Vařecha, Jech – Psota, Mikyska, A. Dlouhý.

BK Mladá Boleslav: Valent – Němeček, Toman, Ovčačík, Jindra, Pojkar, Bernad, Žabka, Kurka – Nouza, Výborný, Pabiška – Kubica, Broš, Klimenta – Jiránek, Vrbata, Demel – Lenc, Musil, Starý.

Statistiky

Zimní stadion města Benátky nad Jizerou| 14.12.2013 16:30

HC Benátky nad Jizerou 32. kolo BK Mladá Boleslav
9. místo, 38 bodů umístění 1. místo, 76 bodů
72:93 skóre 134:53
5:0 (Beroun) nejvyšší výhra 7:1 (Litoměřice, Beroun)
9:3 (Šumperk) nejvyšší prohra 2:5 (Jihlava)
3 utkání bez vstřeleného gólu 1
4 utkání bez inkasovaných gólů 7
11,85 % využití přesilových her 31,11 %
16 góly v přesilových hrách 42
2 góly v oslabeních 7
Josef Skořepa 18 bodů (7+11) nejproduktivnější hráč David Výborný 46 bodů (11+35)
Jan Plodek 10 branek nejlepší střelec Tomáš Nouza 23 branek
Josef Skořepa 11 asistencí nejlepší nahrávač David Výborný 35 asistencí
Daniel Skalický +4 nejlepší hráč v +/- David Výborný +28
Lukáš Vařecha -10 nejhorší hráč v +/- Jan Starý -2
Ján Niko 65 minut nejtrestanější hráč Lukáš Bohunický 101 minut
Adam Trenčan 89,62 %
Jan Lukáš 95,75 %
Marcel Melicherčík 92,56 %
a tři další...
úspěšnost brankářů Michal Valent 94,48 %
Roman Will 93,49 %
Adam Trenčan 3,13
Jan Lukáš 1,51
Marcel Melicherčík 2,16
a tři další...
průměr inkasovaných gólů na zápas Michal Valent 1,68
Roman Will 1,57
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav