BK MLADÁ BOLESLAV

Zápasy s týmy z Moravy zakončíme proti tomu nejlepšímu!

13. 12. 2007
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. – Atraktivnějšího soupeře si příznivci BK Mladá Boleslav v současné době snad ani nemohou přát! V rámci 31. kola totiž do Zlatopramen Arény zavítá už tuto sobotu 15. prosince nejlepší tým skupiny Východ – Kometa Brno. Šlágr kola začne v 17:30. Pokud ho nebudete moci sledovat přímo z hlediště, můžete využít obrazový přenos na online.dragonlive.cz či textový online přenos.

O vyrovnanosti loňských vzájemných zápasů netřeba pochybovat. V domácím prostředí Bruslařský klub prohrál 2:3 po samostatných nájezdech a zvítězil 6:5. Oba duely v hale Rondo ovládl brněnský tým po shodných výhrách 4:3 v prodloužení. Sečteno, podtrženo – jak Mladá Boleslav, tak i Kometa si z těchto čtyř zápasů odnesla šest bodů.

Lídr skupiny Východ během 29 zápasů získal 61 bodů. Tedy o dvanáct méně, než Mladá Boleslav v papírově těžší skupině Západ. Klubovým statistikám Komety vévodí třicetibodový Pavel Vostřák (12+18). Druhým nejproduktivnějším hráčem Brněnských je další zkušený forvard, Miroslav Barus(10+12). V zádech má však dvojici Michal Černý - Petr Lipina. Ti nasbírali jen o jeden kanadský bod méně.

Forma Moravanů jistě není taková, jakou by si sami představovali. V posledních třech utkáních hned dvakrát ztratili body. V Rondu porazili Kadaň až v prodloužení 2:1, poté sice zvítězili 6:3 v Havlíčkově Brodě, jenže naposledy ve středu na svém ledě nestačili na Hradec Králové a prohráli 3:5. Góly domácích vstřelili Barus, Dlouhý a Padělek.

Kometa Brno nastoupila proti Hradci Králové v sestavě: Kubeš - Zubíček, Houdek, Čech, Mikel, Morava, David, Malena - Dlouhý, Lipina, Vostřák - Klimt, Padělek, Černý - Rob, Barus, Appel - Staněk, Moskal, Zábranský.

Boleslavští hokejisté se před minulým kolem mohli pyšnit šňůrou šesti vítězných utkání. Další “korálek“ se jim však nepodařilo navléknout ve středu v Olomouci, kde prohráli fotbalovým výsledkem 0:1 po samostatných nájezdech.

Mladá Boleslav nastoupila proti Olomouci v sestavě: Růžička - Bauer, Jindra, Lukáč, Macháček, Mucha, Mocek, Wagenhoffer - Rumpel, Král, Gombár, Nouza, Mikulík, Eiselt, Gajovský, Rod, Handlovský, Sedlák, Kuchejda, Sýkora, Kopecký

První letošní vzájemné utkání, které se hrálo v polovině listopadu v Brně, vyznělo lépe pro Kometu, přestože Středočeši vedli po dvou třetinách 2:1. Třemi brankami v závěrečné dvacetiminutovce poté domácí otočili vývoj utkání a zvítězili 4:2. Střelci: Staněk 2, Mikel, Lhotský – Král 2.

Že se jedná o atraktivní duel, o tom svědčí také zájem příznivců Komety, kterých se chystá do Mladé Boleslavi zhruba dvě stě. Proto si přečtěte bezpečnostní opatření.

Jako bonus připravilo vedení BK Mladá Boleslav pro fanoušky zajímavou Vánoční akci. Pokud si během utkání zakoupíte šálu v ceně 160,- Kč, dostanete zdarma kulich!