BK MLADÁ BOLESLAV

Je tu souboj prvního s posledním, přijíždí Most!

15. 12. 2013
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l – V pondělí 16. prosince se odehraje utkání, ve kterém budou karty rozdány zcela jasně. Mladoboleslavští na ledě ŠKOENERGO Arény přivítají tým Mostu, jenž je přikován na posledním místě tabulky s tím, že v současnosti ztrácí propastných 10 bodů na předposlední Kadaň. Přijďte se podívat na další domácí utkání Mladé Boleslavi, začínáme v 17:30!
Boleslav vs. Most
Do třetice všeho dobrého. Boleslav bude chtít porazit Mostecké i tentokrát.

Severočeši přijedou do Boleslavi v roli naprostého outsidera, to ale neznamená, že by klání bylo rozhodnuto předem. Dá se totiž očekávat hodně rozkouskovaný hokej – utkají se dva nejtrestanější týmy ligy (Mladá Boleslav tuto nelichotivou statistiku se 714 trestnými minutami opanuje, Most je s 683 minutami druhým nejtrestanějším mužstvem).

Důvodem žalostného postavení hostů v tabulce je hlavně prostupná obrana a špatně chytající brankáři. Tento post v týdnu klub notně posílil, nevýraznou dvojici Horák – Volke totiž do konce sezóny doplnil velezkušený Miroslav Hanuljak, jehož z postu jedničky v Chomutově vystrnadil Martin Růžička. Na první zápas za modrobílé ale v dobrém vzpomínat nebude – Most podlehl Ústí 2:6.

Formy obou celků jsou diametrálně odlišné…

Poslední kolo se pro oba aktéry nesla ve znamení derby. A je tu ještě jedna shoda: oba celky svým rivalům podlehly, o osudu utkání Benátky – Boleslav rozhodovaly až nájezdy, jež lépe vyzněly pro domácí mužstvo – 4:3sn. Most ve tradičním severočeském klání přivítal před zraky více než čtyř stovek diváků Ústí nad Labem. Jak již bylo avizováno výše, hosté souboj dvou trápících se týmů ovládli – vyhráli jednoznačně 6:2.

Tím ale veškeré podobnosti obou týmů končí, naopak převládají rozdíly, místy až propastné. Bruslaři za sebou tahají šňůru devíti zápasů, v nichž dokázali bodovat. V tomto období sedmkrát zvítězili za tři body, dvakrát se před svými soupeři museli sklonit až po samostatných nájezdech. Mostečtí za posledních devět utkání vydolovali pouze dva body za nájezdovou výhru nad předposlední Kadaní. Posledních šest utkání zůstalo pro hosty zakleté – nepřipsali si v nich jediný bod při skóre 10:27.

Vzájemné zápasy zatím lépe vyznívají pro Bruslaře

Los svedl Mostecké a Bruslaře proti sobě zatím dvakrát. V obou případech se radovali Mladoboleslavští. V 7. kole se na ledě ŠKOENERGO Arény schylovalo k velkému překvapení – mladoboleslavští hokejisté se Severočechy prohrávali po první dvacetiminutovce 1:2, a mohli být rádi, protože by se asi nikdo nedivil, kdyby si do šaten nesli ještě větší manko. Pak ale zaveleli k obratu a především díky hattricku Broše vyhráli hladce 8:3. Odveta na mosteckém zimním stadionu už tak dramatický vývoj nepřinesla, Středočeši si šli od začátku pro vítězství, výsledek 2:5 byl pro obě mužstva spravedlivý.

Sestavy z posledního kola:

BK Mladá Boleslav:Valent – Protivný, Němeček, Jindra, Ovčačík, Žabka, Pojkar, Kurka – L. Pabiška, Výborný, Nouza – Klimenta, Broš, Kubica – Demel, Vrbata, Jiránek – Starý, Musil, Lenc.

HC Most:Hanuljak – Šimon, Charousek, Pavelka, Čížek, M. Tůma, Hora, Kasal – Tauš, Slavíček, Bojer – Nedrda, Smolka, Kafan – Palaščák, Zavřel, Szabo – Homer

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 16.12.2013 17:30

BK Mladá Boleslav 33. kolo HC Most
1. místo, 77 bodů umístění 14. místo, 25 bodů
137:57 skóre 71:128
7:1 (Litoměřice, Beroun) nejvyšší výhra 5:3 (Ústí n. L., České Budějovice)
2:5 (Jihlava) nejvyšší prohra 1:7 (Olomouc)
1 utkání bez vstřeleného gólu 4
7 utkání bez inkasovaných gólů 0
30,50 % využití přesilových her 15,94 %
43 góly v přesilových hrách 22
7 góly v oslabeních 3
David Výborný 46 bodů (11+35) nejproduktivnější hráč Pavel Písařík 19 bodů (11+8)
Tomáš Nouza 23 branek nejlepší střelec Pavel Písařík 11 branek
David Výborný 35 asistencí nejlepší nahrávač Tomáš Pavelka 10 asistencí
David Výborný, Roman Němeček oba +27 nejlepší hráč v +/- Petr Chaloupka +2
Jan Starý -1 nejhorší hráč v +/- Vítězslav Nedrda -22
Lukáš Bohunický 101 minut nejtrestanější hráč Zdeněk Tauš 70 minut
Michal Valent 94,33 %
Roman Will 93,49 %
br/>
úspěšnost brankářů Lukáš Horák 91,85 %
Martin Volke 90,26 %
Michal Valent 1,72
Roman Will 1,57
průměr inkasovaných gólů na zápas Lukáš Horák 3,47
Martin Volke 3,74