BK MLADÁ BOLESLAV

Odvěcí rivalové opět zkříží hokejky, Bruslaři jedou do Ústí!

17. 12. 2013
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. – V rámci 34. kola zamíří mladoboleslavští hokejisté do Ústí nad Labem. Především v barážových bojích byly vztahy mezi těmito soupeři velmi vyhrocené, pak ale Severočechy postihly finanční trable a zápasy se Lvy už nemají takovou prestiž a kvalitu, jakou mívaly. Přesto se bude ve středu 18. prosince od 18 hodin určitě na co dívat, protože Ústečtí se v posledních zápasech zvedli a proti Boleslavi budou chtít současnou fazonu jistě potvrdit.

Bruslaři pojedou do Ústí jako favorité, ale nic snadného snad ani nemohou očekávat. Ústečtí Lvi se totiž po bídném období zvedli a postupně stoupají tabulkou vzhůru. Momentálně z devátého místa ztrácí na poslední postupové místo do play-off jeden jediný bod. Po sérii pěti porážek za sebou v polovině listopadu vedení klubu odvolalo tehdejšího lodivoda Jaromíra Šindela a trenérského kormidla se ujal dosavadní trenér juniorky Milan Skrbek. Jeho nástup Ústeckým pomohl, zatím stihl odkoučovat 10 zápasů, v nichž jeho svěřenci vybojovali solidních 19 bodů.

ÚSTÍ VS. BOLESLAV
Na druhé straně barikády. Za obě strany si zahrálo několik hráčů, najdeme mezi nimi i Milana Mikulíka.

V minulém kole si oba celky otevřely střelnici

Pondělní vložené kolo 1. ligy nabídlo několik jednoznačných výsledků. Vysoké výhry si mimochodem připsali jak Ústí, tak Boleslav. Lvi v domácím prostředí smetli nováčka z Havířova 7:0. Zajímavostí jistě je, že na sedmi brankách se podílelo sedm různých střelců. Bruslaři v pondělí na ledě ŠKOENERGO Arény přivítali poslední Most, jenž jim vydržel být vyrovnaným soupeřem do poloviny zápasu. Pak ale fyzicky i psychicky odešel a skóre 1:1 se během necelé půlhodiny hry změnilo na drtivých 7:2.

Vítězství nad Slezany bylo pro Ústí už třetím v řadě, proto se výsledek 7:0 ani v nejmenším nedá považovat za náhodný. Lvi na krátkou šňůru vítězství nandali první korálek 11. prosince, kdy doma udolali Benátky až po samostatných nájezdech – 3:2sn. O tři dny později je na svém ledě přivítal poslední Most s novou akvizicí v brance – zkušeným Miroslavem Hanuljakem. Posila ale nebyla Mostu nic platná, Ústí vyhrálo jednoznačně 6:2.

Vzájemné zápasy? Zatím 2:0 pro Boleslav!

Dva rivalové se v této sezóně zatím utkali dvakrát, v obou případech se radovala Mladá Boleslav. V osmém kole doma Severočechy přejela 6:1. Gól a nahrávku si připsal i Marek Loskot, jenž je momentálně na hostování právě v Ústí, ale vinou zranění do vzájemného zápasu nezasáhne. Lvům se odveta na domácím ledě nepovedla, Bruslaři na jejím ledě vyhráli díky poctivé defenzívě 3:1. Branky stříleli za Boleslav Musil, Nouza a Klimenta, za domácí kontroval kapitán Roubík. Asistenci u Nouzova gólu si připsal Jan Starý, pro něhož to byl vůbec první kanadský bod po příchodu do města automobilů.

Sestavy z posledního kola:

HC Slovan Ústečtí Lvi: Petrásek – Grin, Z. Sklenička, F. Pavlík, Vobořil, K. Černý, Smetana, Vl. Brož, Vaněk – J. Kloz, Roubík, D. Tůma – Vávra, P. Přeučil, Rod – Baránek, M. Hanzl, Dan. Boháč – Kuchynka, Dostálek, Pořický.

BK Mladá Boleslav: Will – Němeček, Protivný, Ovčačík, Kurka, Pojkar, Jindra – Nouza, Výborný, Pabiška – Mikulík, Broš, Klimenta – Kubica, Vrbata, Demel – Lenc, Musil, Starý – Jiránek.

Statistiky

Zlatopramen Aréna | 18.12.2013 18:00

HC Slovan Ústečtí Lvi 34. kolo BK Mladá Boleslav
9. místo, 41 bodů umístění 1. místo, 80 bodů
89:95 skóre 144:59
7:0 (Havířov) nejvyšší výhra 7:1 (Litoměřice, Beroun)
3:9 (Jihlava) nejvyšší prohra 2:5 (Jihlava)
1 utkání bez vstřeleného gólu 1
5 utkání bez inkasovaných gólů 7
15,45 % využití přesilových her 31,72 %
19 góly v přesilových hrách 46
0 góly v oslabeních 7
Jaroslav Roubík 26 bodů (15+11) nejproduktivnější hráč David Výborný 46 bodů (11+35)
Jaroslav Roubík 15 branek nejlepší střelec Tomáš Nouza 25 branek
Zbyněk Sklenička 18 asistencí nejlepší nahrávač David Výborný 36 asistencí
Jakub Grin +7 nejlepší hráč v +/- Roman Němeček, David Výborný oba +28
Kamil Černý, Ondřej Holomek oba -7 nejhorší hráč v +/- Jan Starý -1
Zbyněk Sklenička 63 minut nejtrestanější hráč Boris Žabka 93 minut
Michael Petrásek 93,63 %
Jan Dlouhý 91,04 %
Zdeněk Orct 90,45 %
úspěšnost brankářů Michal Valent 94,36 %
Roman Will 93,53 %
Michael Petrásek 2,15
Jan Dlouhý 3,20
Zdeněk Orct 3,71
průměr inkasovaných gólů na zápas Michal Valent 1,70
Roman Will 1,63
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav