BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři byli na chvíli Ježíšky – dělali radost dětem z dětského domova!

19. 12. 2013
Autor: Klub
M l. B o l. – Jak to vypadá, když se bojiště změní v místo radosti a smíchu malých dětí? Právě to v rámci čtvrtečního tréninku zjistili hokejisté a členové realizačního týmu BK Mladá Boleslav, kteří ve své kabině a později i přímo na ledě přivítali skupinku deseti děti ve věku od tří do pěti let z Dětského domova při Klaudiánově nemocnici.

Děti dorazily společně se svými vychovatelkami a Ing. Petra Volprechtová jim ze všeho nejdříve ukázala nejzajímavější místa boleslavské ŠKOENERGO Arény. To nejlepší pochopitelně zůstalo na konec – kabina boleslavského A týmu, kde se ke skupince přidal také vedoucí mužstva Vladimír Kopecký, aby zvědavým návštěvníkům ukázal zázemí Bruslařů.

Po malém občerstvení přímo v hlavní kabině se děti potkaly v posilovně s útočníkem Janem Starým a hlavně trenérem Františkem Výborným, který s malými hosty prodiskutoval nejen hokej, ale také svou práci, a rovněž se dětí vyptal na Vánoce. „Je to krásná akce,“ nechal se později trenér Výborný slyšet. „Vánoce jsou hlavně pro děti, a jestli jsme je jim tímhle udělali aspoň trochu krásnější, je to skvělé.“

A pak už následovalo to, na co se děti pravděpodobně těšily vůbec nejvíc – led. Protože kouč Jelínek právě dokončoval trénink, sledovaly zvědavé děti nejprve celý tým. A později se konečně s některými hráči vozily po ledě nebo si zkoušely opravdové hokejové rukavice či střílely na brankáře. „Drž to takhle. Přesně tak. A teď do toho strč. On to nechytí, uvidíš,“ pobízel Lukáš Pabiška svého malého svěřence. A měl pravdu! Michal Valent v brance zcela zaskočen ztuhl a vzápětí skutečně inkasoval. „Zase jsi mě oblafnul!“ bědoval vzápětí.

Celá akce samotné hokejisty natolik „dostala“, že mezi sebou na děti v jejím průběhu zcela spontánně vybrali víc jak 12 tisíc korun. My jen prozradíme, že částka to není ani zdaleka konečná, protože vánoční dárek věnuje i vedení BK Mladá Boleslav. A na závěr dodejme, že osudy dětí s hráči udělaly své a mnozí z nich se později zajímali, co dalšího by pro děti z dětského domova mohli udělat. A tak se určitě už brzy znovu ozveme s nějakou další pozitivní zprávou.

Fotografie z akce najdete ZDE!

Podobnou akci Bruslařský klub – tentokrát ještě ve spolupráci s Městskou společností sportovní a rekreační areály s.r.o. – pořádal už minulý týden ve čtvrtek 12. prosince. Tehdy byli hosty členové Centra 83, což je ústav sociální péče. V kabině se byli podívat hlavně ti, kdo pravidelně pomáhají na zimním stadionu i na letním koupališti. A v neposlední řadě samozřejmě chodí na hokej, o kterém mají velký přehled!