BK MLADÁ BOLESLAV

Novým hráčem Bruslařů je Richard Jarůšek, odchází Jiránek s Pojkarem

29. 12. 2013
Autor: Jitka Čechová, foto: hcorli.cz
M l. B o l. – Ani mezi svátky BK Mladá Boleslav nezahálí a hlásí příchod nového útočníka, dvaadvacetiletého Richarda Jarůška (na snímku), který už čtvrtým rokem oblékal dres Znojma hrajícího rakouskou EBEL ligu. Jarůšek bude v Bruslařském klubu hostovat do konce této sezony. Na stejném principu Boleslav posílá opačným směrem stejně starého Tomáše Jiránka. Na měsíční hostování míří do Znojma také obránce David Pojkar.
Richard Jarůšek
zdroj: hcorli.cz

Tomáš Jiránek se letos herně spíš trápí, není to ono. A Znojmo to vidí naprosto stejně s Richardem Jarůškem. Jsou to stejně staří hráči, kteří potřebují trochu pomoct a nové prostředí by mělo být tím správným impulsem,“ zdůvodňuje výměnu útočníků sportovní manažer Bruslařů Luděk Bukač a zdůrazňuje přitom, že stejný věk obou hráčů nezkomplikuje Boleslavi plnění pravidla o nasazovaní mladých hokejistů.

Richard Jarůšek byl zvlášť loni velkým tahounem týmu, i vzdor svému nízkému věku byl v základní části nejlepším hráčem (25+26). Na tento úspěch se mu ale letos zatím nedařilo navázat, ve 26 zápasech si připsal 7 branek a 5 asistencí. Nutno také podotknout, že v letním přípravném zápase s Mladou Boleslaví zaznamenal hattrick.

Profil a statistiky Richarda Jarůška najdete tady.

Jiránek se na pondělním tréninku ve Znojmě nebude hlásit sám, měsíc s ním v týmu Orlů stráví také obránce David Pojkar. „Odchází na stejném principu, na kterém odešel už Lukáš Bohunický. Máme momentálně dost obránců a všechny je nedokážeme herně vytížit tak, jak by bylo potřeba. Angažmá ve Znojmě Davida Pojkara dostane do zápasového tempa, v jakém by tady v tuhle chvíli nebyl,“ vysvětluje Luděk Bukač.

Lukáš Bohunický strávil s Bruslaři vánoční tréninky, po novém roce ho ale ještě čeká jeden zápas v dresu Českých Budějovic. Na jihu Čech skončí 5. ledna. Obránci Václavu Čížkovi bylo prodlouženo hostování v Mostě do konce sezony.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav