BK MLADÁ BOLESLAV

Těsné výsledky? Jiné už to nebude, tuší kapitán David Výborný

7. 1. 2014
Autor: Jitka Čechová
Č. B u d ě j o v i c e – Po domácí výhře nad Olomoucí vyrazili hokejisté BK Mladá Boleslav v novém kalendářním roce také poprvé ven. Stejně jako ve ŠKOENERGO Aréně to byl ostrý start, ačkoliv tentokrát možná z trochu jiných důvodů. Televizní utkání sledované i pro svůj slavnostní, historický ráz nakonec Bruslaři ovládli – zvítězili 2:1. Kapitán David Výborný (na snímku) byl střelcem první branky Boleslavi, vítěznou trefu si připsal Klimenta.

Davide, jeli jste na led předposledního týmu, který má ale papírově rozhodně na víc. Jaká byla očekávání?

Věděli jsme, že nás v Budějovicích nečeká nic lehkého. Už ty předchozí dva vzájemné zápasy ledacos naznačily a tenhle to jen potvrdil. Byl to takový urputný a bojovný hokej. A domácí se pravděpodobně snažili ještě o to víc, že tomu utkání vtiskli poněkud slavnostnější ráz.

Pocítili jste to i vy? Tu slavnostní atmosféru, případně nějaký větší tlak…

Samozřejmě že vás to nemůže úplně minout, však jsme oblékali dresy jiné barvy. (smích) Ale že bychom cítili tlak, to také ne. Osobně bych spíš řekl, že největší vliv na to všechno měl posunutý začátek, to nám asi moc nesedlo. Ta první třetina byla taková nemastná neslaná. Jinak to ale bylo hezké, přijela nás z Boleslavi podpořit spousta lidí, za což jsme rádi.

Oproti minulému zápasu s Olomoucí to byl o dost jiný hokej. Čím si to vysvětlujete?

Asi bych odpověděl podobně, jako u předchozí otázky. Lépe se nám hraje dřív, začátek v sedm hodin večer je už prostě trochu pozdě. Ale samozřejmě jsou tady i ostatní aspekty. Jiné prostředí, jiný tým. Je to každopádně další vybojované vítězství a to se počítá.

Na konci druhé třetiny jste uhájili dvojnásobné oslabení. Když už to vypadalo, že nejhorší máte za sebou, inkasovali jste. To před odchodem do kabiny určitě nepotěší, že?

To určitě ne. Mohli jsme jít do třetí třetiny za stavu 2:0 a za trochu většího klidu, ale stalo se. Byla to škoda, díky tomu jsme se vlastně až do posledních vteřin báli o výsledek.

Zvlášť v závěru jste prokázali hodně obětavosti a padali po hlavě do střel. Nejen jako kapitán si takovou zanícenost musíte pochvalovat, zvlášť když jste seděl na trestné lavici…

Kluci to zvládli naprosto skvěle. Na té trestné jsem to prožíval jednou tolik než obvykle a jsem rád, že to zvládli. Jsou tam nějaké šrámy, nic vážného, ale i to o něčem svědčí. Jak říkám, prostě vybojované vítězství.

Oproti ostatním většinou jasným výsledkům je tohle druhá těsná výhra za sebou. S blížícím se play-off to už asi jiné nebude, že?

Obávám se, že ne. Jak nám, tak ostatním půjde o každý bod a čím víc se bude blížit konec základní části, tím větší se o ně povedou bitvy. Musíme udělat všechno proto, abychom z nich odcházeli jako vítězové.

Děkujeme za rozhovor.