BK MLADÁ BOLESLAV

Soustředili jsme se na dobrý start, pochvaloval si Ctirad Ovčačík

16. 1. 2014
Autor: Jaroslav Svoboda
Š u m p e r k – Přijeli, viděli, nasázeli v první třetině čtyři góly, utkání si pak podrželi a zase odjeli. Mladoboleslavští Bruslaři potvrdili výbornou bilanci se Šumperkem, hlavně v úvodní dvacetiminutovce rozebrali soupeře bojujícího o postup do play-off čtyřmi góly. Ten čtvrtý vstřelil obránce Ctirad Ovčačík (na snímku), který pak režíroval i odpověď na první domácí gól, a za stavu 4:1 gólovou přihrávkou Michalu Brošovi pomohl odrazit rostoucí odpor šumperského týmu. Právě obránce pocházející z Ostravska po utkání upozornil, že po úvodní brance Draků mohli domácí být ještě nebezpečným týmem.

Předem bych chtěl pogratulovat k vítězství. Jak byste zhodnotil v rychlosti utkání, o jehož rázu rozhodla hlavně první třetina.

ctirad ovčačík
Produktivní obránce skvělými výkony oplácí důvěru trenérů. K porážce Draků přispěl dvěma kanadskými body (1+1).

Chtěli jsme stejně jako v Třebíči dobře začít, což se nám povedlo. Chodili jsme důrazněji za pukem, dobře jsme bruslili, a z toho pramenily šance. Dali jsme gól z brejku, také z důrazu na brankovišti. Ale podržel nás i brankář, hned v prvních dvou minutách měli domácí velkou šanci, to nám pomohlo psychicky. Pak za stavu 4:0 už bylo utkání řekněme uvolněné, trošku jsme ztratili koncentraci a domácí nás zatlačili, což jsme nechtěli. Ale naštěstí jsme zápas dotáhli do vítězného konce.

Vy nejste v Boleslavi celou sezónu, ale možná jste od spoluhráčů slyšel, že se týmu daří letos na Šumperk, a to docela extrémně. Neupozorňoval třeba trenér, aby tentokrát nedošlo k podcenění?

Na zápasy s těmito týmy, se kterými jsme doposud vyhrávali, nás upozornil. Třeba na minulé utkání, kdy tu Šumperk měl v první třetině prý hodně šancí a jen díky výbornému výkonu brankáře to nebylo drama. I proto jsme chtěli dobře začít, na to jsme se soustředili. Naštěstí to dobře dopadlo.

Byl v zápase pak moment, kdy se mohl Šumperk ještě vrátit do celého utkání?

Myslím se, že za stavu 4:1 nám pomohl Roman Will, kdy chytil nějaké šance, čímž je zase srazil dolů. Pak v závěru za stavu 6:3 už to měli těžký, v tu chvíli jsme si již zápas kontrolovali, i když jsme měli ještě nějaká vyloučení. A rarita vlastně je, že jsme dnes nehráli ani jednu přesilovku, takže jsme z nich nemohli těžit. Naopak jsme dva góly v nich dostali.

Teď k vám, jak byste zhodnotil svůj vlastní výkon, když jste dokázal dát branku, na další přihrát...

Ale jo, já si myslím, že naše lajna, co hrajeme spolu, tak funguje dobře, vyhovíme si a snažíme se hrát jednoduše, nic nevymýšlet. A s tlakem do branky, tam nám to vychází.

Jako jediný tým máte jisté play-off. Projevuje se to nějak na zápasové přípravě?

Vůbec. Soustředíme se pořád na hlavní cíl, podřizujeme se tomu, a to je postup do extraligy. A když přijde nějaká špatná třetina či porážka, tak se snažíme na těchto aspektech pořád pracovat, protože ty těžké momenty v sezóně teprve přijdou. Takže vůbec na tohle nehledíme, i trenéři se nás snaží udržet v obezřetnosti. Abychom pracovali na sobě, na svých chybách.

Děkujeme za rozhovor!