BK MLADÁ BOLESLAV

Tato utkání už bereme jako přípravu na play-off, tvrdí Lukáš Bohunický

18. 1. 2014
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. – Po vítězném zápase s Kadaní vám přinášíme rozhovor s obráncem Lukášem Bohunickým (na snímku). Důrazný bek ukázal, že umí i jiné činnosti než bourání ofenzívy soupeřů, v dnešním zápase si připsal krásnou asistenci u vítězného gólu Nouzy a rozpovídal se například i o krátké českobudějovické štaci.

Utkání proti Kadani bylo dlouho vyrovnané, ve svých rukou jste jej měli až po gólech ze třetí třetiny. Jak se vám hodnotí?

Určitě jsme spokojeni. I kdyby zápas skončil 1:0, počítá se vítězství a na tom záleží nejvíce. Tyto zápasy už musíme brát jako přípravu na play-off a k tomu ty těsné výsledky patří, jiné už to nebude. Proto bylo pro nás utkání s Kadaní skvělé do budoucna.

Lukáš Bohunický

Když byla Kadaň ve ŠKOENERGO Aréně naposledy, porazila Boleslav 1:0. Měli jste o to větší motivaci?

Na domácím kluzišti nám zatím pouze dva týmy sebraly body, Kadaň byla jedním z nich a proto ta motivace byla určitě o trochu větší. Chtěli jsme jim to vrátit a jsme rádi, že se to podařilo.

V zápase jste měl pár zajímavých střel a připsal jste si i asistenci u úvodní branky. Jste spokojen se svým výkonem?

Vždy je co zlepšovat. Důležitější než můj výkon jsou tři body, celé mužstvo odvedlo skvělou práci a mám z toho radost.

Kapitán David Výborný se během první třetiny zranil a ze zápasu odstoupil. Byla jeho absence na ledě znát?

Určitě to poznat bylo, David je geniální hráč. Nicméně naší výhodou je, že v týmu je dostatek osobností, kteří ho v případě nutnosti musí dokázat zastoupit, což doufám, že se potvrdilo.

Kvůli přetlaku v obraně jste na měsíc odešel do Českých Budějovic. Jaká byla atmosféra v kabině týmu, který spoustu zápasů prohrál o jediný gól?

Na České Budějovice nemohu říct jediné špatné slovo, lidé z klubu se ke mně chovali skvěle. Prohry určitě atmosféru v kabině poznamenaly, myslím si, že tým má v tabulce na víc.

Po návratu do města automobilů trávíte čas na ledě ve dvojici s Ericem Melandem. Jaký je to spoluhráč?

Americký styl hokeje jsem měl možnost zažít na vlastní kůži, s Ericem si rozumíme na ledě i mimo něj a myslím, že jsme si na sebe už stihli zvyknout.

Ani zázrak by Mladou Boleslav nepřipravil o pozici v play-off. Je pro vás těžké udržet koncentraci v zápasech, ve kterých soupeř hraje o všechno a vy už máte své jisté?

O tom to není. My se snažíme těchto zápasů využít, abychom se na play-off co nejlépe připravili a je jedno, proti jakému soupeři nakonec budeme hrát.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav