BK MLADÁ BOLESLAV

Do Mladé Boleslavi přichází útočník Martin Látal

23. 1. 2014
Autor: Jitka Čechová, foto: hokejkv.cz
M l. B o l. – BK Mladá Boleslav rozšiřuje své útočné řady o pětadvacetiletého Martina Látala, který do Mladé Boleslavi přichází z Karlových Varů a v dresu Bruslařů bude hostovat do konce této sezony. Martin Látal prošel i jinými extraligovými kluby, má za sebou angažmá na Kladně, Spartě nebo v Plzni. Dvě sezony strávil v kanadské juniorské soutěži. Bruslařský klub jeho angažováním reaguje na v současnosti poměrně velkou marodku útočníků.

Profil hráče

Martin Látal byl v raném mládí poměrně cestovatelem, ještě v rámci dorostu a juniorů totiž procestoval pražskou Spartu, rodné Kladno a také Plzeň. Ve všech zmíněných klubech nastoupil i za A tým, ačkoliv na Spartě až v ročníku 2008/2009 – po dvou sezonách, které strávil v kanadské juniorské soutěži v dresu Prince Edward Island Rocket. Martin Látal si zahrál i za národní týmy do sedmnácti, osmnácti a později dvaceti let.

Ve Spartě strávil starší bratr obránce Jana Látala dva roky, odskočil si jen v rámci výpomoci Ústí nad Labem. V ročníku 2010/2011 následoval přesun do Kladna a s ním spojené tři sezony. V dubnu 2013 odešel na hostování do Karlových Varů. Martin Látal je talentovaný útočník s velkým potenciálem a podle mnohých jeden z nejlepších bruslařů v extralize.

Kompletní profil včetně statistik najdete zde.