BK MLADÁ BOLESLAV

Klání s moravskými týmy skončila, ve středu nám zkříží cestu Hradec Králové

18. 12. 2007
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Ano, je tomu skutečně tak. První liga postupuje takřka neuvěřitelným tempem pořád dál a dál. Boleslavští hokejisté zápasem s Kometou Brno ukončili sérii utkání s moravskými celky, nyní se v rámci dalších zápasů vracíme opět k bojům s týmy z vlastní skupiny. Protože se pomalu ale jistě blíží konec základní části, nemůže být pochyb o tom, že půjde o boje s maximálním nasazením a snahou získat ještě co možná nejvíce bodů. O další tři se Středočeši poperou tuto středu 19. prosince. Zápas začíná od 18:00, samozřejmostí je on-line přenos.

Pro začátek si dovolíme krátké shrnutí celkového působení mladoboleslavských hokejistů na Moravě, z něhož se dozvíme hned několik zajímavých údajů. V „okrádání“ východních celků jsme se umístili třetí, za prvním Chomutovem a druhým Hradcem Králové. Z poměřování sil skupin jsme získali skvělých 42 bodů a ani jednou jsme soupeři nepodlehli na domácím ledě. Venku hráči nestačili pouze na Kometu Brno (2:4) a lehce zaváhali v Olomouci (0:1sn) a Jihlavě (4:3pp). V této části první ligy jsme pak měli také celkově nejlepší obranu. Inkasovali jsme pouze ve 25 případech!

Hradec Králové nás na Moravě o jeden bod předběhl, získal jich totiž 43 a zajímavé také je, že Západočeši ani jednou neprohráli v základní hrací době. Dva body ztratili v Třebíči (5:6sn) a Jihlavě (2:3pp), jeden potom v Ostravě (3:2sn). Nic z toho ale zatím nemění na faktu, že Hradec Králové je v tabulce skupiny Západ s 60 body na třetí pozici a na Středočechy jich ztrácí v tomto okamžiku 13. O Východočeších by se tak dalo s trochou nadsázky říct, že mají široké rozhledy. Čtvrtému Vrchlabí na ně totiž schází bodů dokonce 16.

Brankářskou jedničkou je s 25 odehranými zápasy Vladimír Koutský s procentuální úspěšností 94,8 a průměrnými 1,87 brankami na zápas. Jen devět gólů, za to šestnáct asistencí má nejproduktivnější útočník Hradeckých Martin Koudelka. Za ním jsou Petr Domin (14+10) a Petr Haluza (11+11).

V zatím posledním odehraném utkání se Východočeši vyřádili. Na jejich ledě to odnesli Jestřábi z Prostějova, Hradec je porazil 6:0. Gólově se na zápase podepsali nadvakrát Haluza se Sakrajdou, po jedné brance přidali Fořt a Karlíček.

Tým Hradce Králové nastoupil proti Prostějovu v této sestavě: Koutský (Dušek) - Táborský, Protivný, Pavlů, Lesák, Pazdera, Karlíček - Fořt, Roubík, Kadlec - Sakrajda, Koudelka, Šeda - Haluza, Domin, Suchý - (Hruška, Volráb)

Ani Boleslavští v sobotu 15. prosince na domácím ledě nezaváhali, byť měli soupeře o dost těžšího. Kometu Brno ovšem do ničeho vážnějšího nepustili a valnou část utkání v poli dominovali. Produktivní útok uhrál ruku v ruce se spolehlivou obranou skóre 5:1. Obzvlášť šťastný večer měl z Mostu se navrátivší Tomáš Sýkora, který vstřelil góly na koncích první a druhé třetiny. K němu se se svými úspěšnými čepelemi připojili Mikulík, Gajovský a Handlovský.

Tým Mladé Boleslavi nastoupil proti Brnu v této sestavě: Růžička – Jindra, Wagenhoffer, Macháček, Lukáč, Bauer, Mocek, Mucha – Gombár, Král, Sedlák – Rod, Handlovský, Gajovský – Nouza, Mikulík, Eiselt – Rumpel, Sýkora, Kuchejda – Kopecký

Na závěr vzpomeňme na ne tak docela dávnou dohrávku 1. kola z 29. listopadu, kdy jsme na ledě zimního stadiónu v Hradci Králové zvítězili na samostatné nájezdy 3:2. O vyrovnanosti sil nemůže být pochyb, na stavu 2:2 na konci základních šedesáti minut měli podíl za Středočechy Macháček a Ivan, za Východočechy potom Fořt a Roubík. O vítězi rozhodl teprve šestý nájezd Václava Eiselta.

Na zápas v Hradci Králové pořádá BK Mladá Boleslav pro své fanoušky výjezd. Odjezd autobusu je v 16:00 od vstupní brány na městský fotbalový stadión. Cena za jednu osobu je 170,- Kč, vstupenka není v ceně. Přihlásit se můžete na telefonním čísle 774 141 410, kde Vám současně budou zodpovězeny veškeré informace. Přihlášky můžete psát také na e-mailovou adresu bkboleslav@seznam.cz - heslo Hradec. Uzávěrka přihlášek je ve středu 19. prosince ve 12:00.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav