BK MLADÁ BOLESLAV

Základní část se chýlí ke konci, k dalšímu souboji vyzve Boleslav Lvy!

2. 2. 2014
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. – Zraky prvoligových hráčů, fanoušků a všech dalších zainteresovaných se pomalu ale jistě začínají upínat k blížícímu se play-off. Výjimkou nejsou ani hokejisté Mladé Boleslavi, kteří si už s předstihem zajistili konečné první místo v tabulce. Do konce základní části však zbývá ještě šest zápasů a první z nich Bruslaři odehrají v pondělí 3. února proti tradičnímu rivalovi, týmu HC Slovan Ústečtí Lvi. Úvodní buly bude vhozeno v tradičních 17:30.

Sen o play-off se Ústeckým pomalu rozplývá…

Boleslav vs Ústí

Klub z metropole Ústeckého kraje se od začátku sezóny až po uši topil ve finančních problémech. Hokej se v Ústí stal ohroženým sportem, avšak po jednáních s městem a snad i exodu Jaromíra Šindela z pozice trenéra se situace v klubu stabilizovala a to se projevilo i na herním projevu a výsledcích Lvů. Slovan nabral druhý dech a začal porážet jednoho soupeře za druhým, ne nadarmo se o něm v kuloárech hovořilo jako o černém koni soutěže.

Tento trend však hostům Bruslařů nevydržel dlouho, z posledních devíti zápasů opouštěli kluziště se skloněnou hlavou hned šestkrát. Konkurenti v boji o play-off toho samozřejmě využili. Především Benátky nabraly excelentní formu a Lvi na jejich poslední postupovou osmou příčku ztrácí už devět bodů. Slovan je sice nejdisciplinovanějším celkem ligy, ale postup do play-off už nemá ve svých rukou.

Současná podoba čtvrtfinále:
Mladá Boleslav – Benátky
Olomouc – Havířov
Jihlava – Třebíč
Havlíčkův Brod – Litoměřice
(Do konce základní části zbývá odehrát 6 kol.)

V posledních pěti duelech měli Ústečtí Lvi kladné skóre 17:16, kdyby ale i díky třem asistencím navrátilce Marka Loskota nerozstříleli Most 8:2, poměr vstřelených a inkasovaných branek by se rázem katapultoval hluboko do záporných hodnot. Ústečtí hokejisté postupně podlehli Berounu 2:3, výhrou 4:3 obrali o body silnou Jihlavu, v důležitém souboji o play-off prohráli 2:5 v Benátkách, pak přišla zmíněná kanonáda proti Mostu a v posledním kole nestačili na Havířov – Slezané zvítězili 3:1.


Vzájemná utkání jednoznačně opanovala Boleslav

Hned v prvním vzájemném zápase dříve úhlavních rivalů se výhra rodila nejsnadněji – po 60 minutách na světelných tabulích svítil stav 6:1. Po dvou gólech přispěli Nouza s Klimentou, další zářezy obstarali Loskot a Pojkar. Oba se shodou okolností v tomto týdnu stali staronovými posilami Mladé Boleslavi, i vzhledem k početné marodce si je vedení stáhlo z hostování z Ústí, respektive ze Znojma.

Foto s hokejistou
Pokud vaše dítko přineslo minulý týden domů v nejhorším případě dvojky, pošlete ho i s vysvědčením do stánku FANSHOPU. Vyfotí se s hokejistou a dostane malý dárek!

Odveta ve Zlatopramen Aréně nepřinesla podobně jednoznačné utkání jako první měření sil v sezóně. Bruslaři vyhráli těsně 3:1. Za Bruslaře se prosadili Musil, Nouza a Klimenta. Svůj první kanadský bod v zelenobílém dresu zaznamenal Jan Starý, jenž založil akci u vítězného gólu Tomáše Nouzy.

Druhý pokus na reparát měli Ústečtí Lvi opět v domácím prostředí, v utkání 34. kola dokonce po první třetině vedli 2:1, přesto se opět radovali Bruslaři – druhou periodu ovládli díky brankám Klimenty, Broše, Mikulíka, Starého a Výborného 5:0, a ačkoliv Lvi v závěrečné dvacetiminutovce snížili zásluhou Boháče, jednalo se jen o kosmetickou úpravu konečného výsledku. Mladá Boleslav vyhrála 6:3.

Sestavy z posledního kola

BK Mladá Boleslav: Will – Němeček, Toman, Pojkar, Protivný, Meland, Jindra, Kurka – Jarůšek, Loskot, Nouza – Mikulík, Musil, Klimenta – Látal, Lenc, Starý – Ďurač, Kubica, Demel.

HC Slovan Ústečtí Lvi: Petrásek – Grin, Sklenička, Brož, Vobořil, Černý, Smetana, Vaněk, Holomek – Meidl, Přeučil, Pořický – Tůma, Roubík, Rod – Dostálek, Hanzl, Kuchynka – Videlka, Bačák.

Statistiky

1

ŠKOENERGO Aréna | 3.2.2014 17:30

BK Mladá Boleslav 47. kolo HC Slovan Ústečtí Lvi
1. místo, 115 bodů umístění 9. místo, 56 bodů
192:82 skóre 128:137
7:1 (Litoměřice, Beroun) nejvyšší výhra 7:0 (Havířov)
2:5 (Jihlava) nejvyšší prohra 3:9 (Jihlava)
1 utkání bez vstřeleného gólu 3
9 utkání bez inkasovaných gólů 5
28,64 % využití přesilových her 17,39 %
59 góly v přesilových hrách 28
8 góly v oslabeních 0
Tomáš Klimenta (21+35), 56 bodů nejproduktivnější hráč Jaroslav Roubík 34 bodů (16+18)
Tomáš Nouza 33 branek nejlepší střelec Jaroslav Roubík 16 branek
David Výborný 42 asistencí nejlepší nahrávač Zbyněk Sklenička 23 asistencí
Tomáš Klimenta +39 nejlepší hráč v +/- Jakub Grin +5
Tomáš Demel
Jakub Frolík -1
nejhorší hráč v +/-Kamil Černý -11
Lukáš Bohunický 113 minut nejtrestanější hráč Zbyněk Sklenička 75 minut
Michal Valent 94,33 %
Roman Will 93,01 %
úspěšnost brankářů Michael Petrásek 92,63 %
Jan Dlouhý 90,75 %
Michal Valent 1,66
Roman Will 1,69
průměr inkasovaných gólů na zápas Michael Petrásek 2,63
Jan Dlouhý 3,31
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav