BK MLADÁ BOLESLAV

Tomáš Klimenta o Budějovicích: Potřebujeme prožít i takové zápasy

10. 2. 2014
Autor: Lukáš Chuchválek
M l. B o l. – Zápas mezi Mladou Boleslaví a Motorem České Budějovice skončil v základní hrací době smírně a rozhodly až samostatné nájezdy. První dvě série gól nepřinesly, avšak v následující se parádně trefil Tomáš Klimenta (na snímku), jenž zároveň rozhodl o tom, že v Boleslavi zůstanou body dva a Budějovice si odvezou jen jeden. V pozápasovém rozhovoru úspěšný střelec pochválil Jihočechy a těší se na play-off. V něm by se Bruslaři dle současné podoby tabulky střetli s Benátkami nad Jizerou.

Tomáši, s Motorem jste nakonec vyhráli 4:3 až po samostatných nájezdech. Jak utkání hodnotíte?

Věděli jsme, že to bude těžký zápas, avšak když vedeme 3:1, tak nemůžeme s tím, že se již připravujeme na play-off, dělat takové chyby, jaké jsme udělali. Musím ale uznat, že Budějovice zahrály zápas výborně a asi si bod zasloužily.

Čím to je, že se Boleslav teď na výhru tolik nadře?

Je to jednoduché, nedáváme góly. Šance, které jsme dřív dávali, se nám nyní nedaří zužitkovat. Z toho pak pramení, že když občas uděláme nějakou chybu a dostaneme gól, tak se to otáčí. Ale i takové zápasy jsou pro nás důležité a musíme je přesto vyhrávat.

Tomáš Klimenta

Rozhodl jste v nájezdech. Byla vaše střela jasnou volbou už od začátku, nebo to prostě nějak vyplynulo?

Věděl jsem předem, co udělám, protože mi to poslední dobou nějak odskakuje. Proto jsem si říkal, že budu střílet. Tohle mi docela vychází.

Boleslavský tým stále postrádá několik hráčů. Bylo podle vás znát, že se už na led vrátil alespoň Michal Broš?

Samozřejmě, protože v pětkách jsou nějaké automatismy, které fungují celou sezónu. A když vám z toho vypadne pár hráčů, tak se pětky nově sestavují tak, jak to zrovna jde a jak je kdo zdravý. To se určitě projeví.

Jak důležitá je takováto výhra pro psychiku hráčů?

To ukáže až čas. Do začátku play-off nám zbývají už jen dva zápasy, a i kdybychom je měli oba vyhrávat takto, budeme to brát.

Přesto ale musela po dvou prohrách venku přinést na hokejky klid, ne?

My teď nepotřebujeme mít klid. My teď potřebujeme prožít i takovéhle zápasy, protože zbývají dvě utkání do konce základní části a není už čas mít klid. Musíme to stupňovat. Výsledek, který jsme uhráli s Budějovicemi, se v play-off počítá za vyhraný zápas. Tam je to bod, ať to skončí 5:0 nebo 4:3 po nájezdech.

Vy sám se na play-off už těšíte, že?

Samozřejmě. Kvůli tomu jsme absolvovali celou dosavadní sezónu, vyjížděli ven, občas jsme sehráli i nějaké méně kvalitní zápasy. Ale teď teprve přijde ten pravý hokej a ukáže se, jestli na ten postup máme, nebo ne.

Soupeř pro play-off se začíná pomalu rýsovat, jistého ale ještě není nic. S kým byste se střetl nejraději?

Už počítám s Benátkami. Já si myslím, že se tam už mnoho nestane a jejich pozice se neprohodí. Připravíme se na ně a budeme chtít samozřejmě vyhrát.

Doufejme tedy, že vaše muška zafunguje i na Marka Schwarze, stejně jako v tomto zápase na Hynka Kůdelu...

Tam bude v prvé řadě hodně záležet na tom, jak budeme hrát my. Nechceme čekat, s čím přijdou Benátky. Chceme je porazit naším nejlepším hokejem, který jsme hráli velkou část sezóny.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav