BK MLADÁ BOLESLAV

Týmovost a režim – proto budeme spát v hotelu, říká Marian Jelínek

26. 2. 2014
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – V minulých letech to bylo celkem běžné – důležitá fáze sezony, dva zápasy za sebou venku, náročné boje a v tomto případě hlavně cesta. Čistě z logiky věci bylo nejjednodušší zkrátka a dobře mezi zmíněnými dvěma zápasy přespat v hotelu. Letos by to Bruslaři v rámci čtvrtfinále dělat nemuseli, historický střet s Benátkami nad Jizerou je totiž vysílá pouhých 20 kilometrů daleko.

Jenže po několika debatách a sčítání plusů a mínusů se v BK Mladá Boleslav rozhodli, že se v hotelu ubytují, i když jde o tak krátkou vzdálenost. Bruslaři tak mají zařízené stravování i ubytování v hotelu Sand Martin v Michalovicích. „Přišel za námi generální manažer Tůma a ptal se nás, jestli bychom o to měli zájem, a zda má začít něco zařizovat,“ popisuje trenér Marian Jelínek.

Společnost dělá Bruslařům i Puky.

„Probrali jsme to s Frantou Výborným a pak i se staršími hráči a došli jsme k názoru, že je v tom rozhodně víc pozitiv než negativ. Jednak můžeme mluvit o tom týmu jako takovém, kdy jsou ti kluci spolu a fungují jako kolektiv. A jednak jde i o tu organizaci jako takovou – z Benátek bychom jeli autobusem do Boleslavi, tam by kluci přesedli do aut, jeli domů, jedli kdovíkdy, spát by šel taky každý jinak… Takhle je to vážně mnohem lepší a my jsme rádi, že to vedení klubu zařídilo.“

Hráči se do hotelu Sand Martin, což je čtyřhvězdičkový hotel na pomezí města a volné přírody s klidným výhledem na golfové hřiště, přesunuli už po středečním dopoledním rozbruslení ve ŠKOENERGO Aréně a následném obědě. V hotelu už je čekal odpolední odpočinek, následovaný svačinou a přesunem do Benátek. Po zápase zamíří zpět na hotel, kde pro ně budou připraveny večeře a nocleh. Druhý den přijde společná cesta do Boleslavi na stadion a poté stejný režim jako ve středu.