BK MLADÁ BOLESLAV

Musíme se z neproměněných šancí poučit, burcuje tým Lukáš Pabiška

2. 3. 2014
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. – I druhý mečbol zůstal nevyužit. Bruslaři podruhé ze tří domácích utkání dostali branku v úvodním střídání a museli dotahovat, vůbec poprvé ale takový zápas nedokázali otočit. Přes heroickou snahu v poslední třetině, kdy domácí mužstvo zvládlo dotáhnout dvoubrankovou ztrátu, patří vítězný bod hokejistům z Benátek nad Jizerou. Lukáš Pabiška (na snímku) měl v posledních sekundách výjimečnou šanci na vyrovnání, kotouč ale za brankovou čáru dotlačit nedokázal.
Lukáš Pabiška
Boleslavský útočník ztěžuje život Marku Schwarzovi.

Lukáši, první střídání a inkasovaný gól. To není dobrá vizitka, že?

Něco takového se prostě nemůže stávat, na ledě je nejzkušenější útok a dopadne to takto. Protivníka to samozřejmě nakopne.

V poslední třetině se vám přeci jen podařilo vyrovnat, nicméně nadějný výsledek jste neudrželi...

Nepochopitelné. Probojujeme se a dotáhneme utkání ke stavu 4:4, potom ale díky vlastní nerozvážnosti a nedůrazné hře dostaneme další zbytečný gól. Potom na sebe akorát koukáme.

Vy sám jste mohl utkání v závěru poslat do prodloužení, zakončení zpoza branky ale úspěch těsně nepřineslo. Jak situace vypadala z vašeho pohledu?

Puk jsem dostal pod nohy, tak jsem si ho přikopl do brankoviště a chtěl ho zamést do prázdné branky, bohužel jsem to poslal z těžké pozice o pár centimetrů vedle.

Neznervózňuje vás, že Benátky dokázaly vyhrát dvě utkání v řadě a navíc se nyní série stěhuje na jejich domácí kluziště?

Neznervózňuje. My můžeme hrát daleko lepší zápasy, jen se musíme vyvarovat výpadků a makat celé utkání. Chvíli prospíme a soupeř to potrestá, to je play-off. Máme padesát střel na branku a trefujeme tyčku, nedáváme jasné šance. Z toho se musíme poučit a zlepšit naši hru.

Poslední střetnutí jsou hodně vyrovnaná. Čím to, že nedokážete přenést dominanci ze základní části do play-off?

Ne nadarmo se říká, že play-off je jiná soutěž. Hraje se o všechno, nemůžeme čekat, že to někdo bude vzdávat. Hodně se hraje ve středním pásmu, modrá čára je utěsněná a pak to opticky může vypadat všelijak. Nicméně šance máme, ale přestalo se nám to odrážet a nepřeje nám štěstí, musíme to prolomit.

Vy jste poslední utkání opět chyběl kvůli zdravotní indispozici, nyní je již vše v pořádku?

Ano, zatím všechno drží.

Boleslavským příznivcům možná zatrnulo, když jste se střel se svým bratrem u mantinelu. Vnímáte, když jste v souboji s Markem?

Ne, nic si nedarujeme. Na ledě není ani čas nad tím přemýšlet. Oba chceme vyhrávat, hrajeme hokej a tak kolem sebe nemůžeme bruslit po špičkách.

Děkujeme za rozhovor!

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav