BK MLADÁ BOLESLAV

Emoce z loňska? Asi s nimi bude třeba počítat, říká David Vrbata

7. 3. 2014
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – První část prvoligového play-off mají za sebou, teď chtějí hokejisté BK Mladá Boleslav udělat druhý krok. Stejně jako loni stojí před branami baráže o extraligu SK Horácká Slavia Třebíč, která – soudě podle minulých zkušeností – bude dělat všechno proto, aby Středočechům zkomplikovala další postup. Jak aktuální situaci vidí David Vrbata (na snímku), to se dozvíte v následujícím rozhovoru:

Davide, ještě poslední ohlédnutí za čtvrtfinálovou sérií s Benátkami. Jaká byla?

Série to byla náročná. Benátky nehrály vůbec špatně, měly to podpořené gólmanem, myslím si, že Marek Schwarz chytal opravdu dobře. Hrály na hranici svých možností, obětavě. Bylo pro nás jedině dobře, že se do toho možná ponořili až moc, protože byli hodně vylučovaní a nám ty přesilovky v několika případech hodně pomohly.

David Vrbata

Poměrně dost se toho namluvilo o emocích. Byly podle vás opravdu tak vygradované?

Je to play-off. Ale máte pravdu, i tak tam toho asi bylo trochu víc. Svoje udělal fakt, že to bylo derby, pak taky ta loňská tahanice s Libercem v baráži – tohle všechno bylo pod povrchem. Byl to mladý tým, který si takřka na poslední chvíli sedl, dal se dohromady a hrál to, co po něm trenéři chtěli. Jak jsem řekl, určitě to nebylo jednoduché.

Bylo letošní čtvrtfinále těžší než to loňské?

Asi si dovolím říct, že loni to bylo s Brodem opravdu snazší. Dalo by se říct, že kromě toho prvního zápasu, který jsme hráli doma, nepředvedl větší odpor. Takže ano, ten první krok byl loni jednodušší. Ale každá sezona je jiná, nemyslím si, že se to dá až takhle srovnávat.

Loni po čtvrtfinále párkrát padlo, že následující pauza a čekání na soupeře jsou možná až moc dlouhé. Jak se zbývajícím časem nakládáte letos?

Po vyřazení Benátek jsme měli den volna. Ve čtvrtek jsme se už zas trochu zapotili a od pátku jedeme přípravu na Třebíč. Letos jsme to na ni v základní části docela uměli, ale v play-off to samozřejmě bude něco jiného.

Zmínil jste, že to není moc srovnatelné, ale v semifinále vás stejně jako loni čeká Třebíč. Jak moc bude podle vás letošní Třebíč podobná té z minulé sezony?

Loni Třebíč hodně držel brankář Marek Čiliak, ale odešel do Brna, se kterým má Třebíč vazby. Pokud ale vím, tak se teď zranil a možná ho bude muset jít do Brna zastoupit právě třebíčský Falter. Takže v tuhle chvíli těžko říct, kdo proti nám vlastně bude chytat. Možná tam budou i nějaké emoce z loňska, protože jejich trenéři to tehdy docela hrotili, s tím je třeba počítat. Určitě nám nedají nic zadarmo, budou chtít urvat, co půjde. Pro začátek musíme zvládnout hlavně oba domácí zápasy.

Už jste to naťukl sám, loni to bylo s Třebíčí v několika směrech docela vyhrocené. Nečekáte, že se třeba otevřenou nějaké nevyřízené účty?

Já osobně nemám pocit, že by tam vyloženě nějaké takové byly. A pokud ano, tak se to ukáže až v momentě, kdy začne někomu takříkajíc téct do bot. My budeme chtít v první řadě hlavně hrát hokej – který bude bavit lidi, a který povede k vítězství. A myslím si, že Třebíč na tom bude stejně. Jestli dojde na něco dalšího, musíme hlavně zůstat nohama na zemi a držet chladnou hlavu. Jde nám o další postup, ne o nějaké tahanice a strkanice. Musíme se soustředit hlavně na sebe a na svou hru.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav