BK MLADÁ BOLESLAV

Do roka a do dvou dnů opět semifinále a opět s Třebíčí!

9. 3. 2014
Autor: Lukáš Chuchválek
M l. B o l. – Sotva skončilo náročné čtvrtfinále, už klepe na dveře semifinálový soupeř, Horácká Slavia Třebíč, s níž Bruslaři bojovali o postup do baráže o extraligu už vloni. Nyní se bude historie opakovat. Ale jaký bude konkrétní průběh a výsledek, to už není tak jisté. Třebíč měla v tomto ligovém ročníku dobrou sezónu a umístěním i postupem do semifinále potvrdila stabilní výkonnost, navíc bude zocelena i poučena z loňských semifinálových soubojů. Přijďte podpořit Bruslaře na úvodní dva zápasy v pondělí 10. a v úterý 11. března od 17:30.

Bruslaři na Třebíč v základní části uměli

Další zajímavostí je, že s Třebíčí Bruslaři odehráli generálku na play-off, kterou zvládli před dvěma týdny 4:1. Nyní je to čeká naostro. V sezóně se ale Boleslavi na horácké slávisty dařilo. Ve 13. kole je rozdrtili na jejich ledě 6:1, pak s nimi v polovině soutěže na vlastním ledě klopýtli 4:5 po nájezdech. Po svátcích na třebíčském ledě vyhráli 4:3, kde ale o výhru málem v závěru přišli přišli. Poslední zápas pro úplnost zopakujeme: 4:1. To dává dohromady 10 bodů z 12 možných.

Nicméně tyto výsledky tak trochu kopírují trend, který byl pro Třebíč charakteristický. Více se jim dařilo venku než doma a uhrát nějakou šňůru vítězství na domácím ledě se jim povedlo až před koncem základní části, ale díky tomu se vyšplhali až na pátou pozici, tedy skončili o něco málo hůře než v minulém ročníku.

Čtvrtfinále Třebíče představovalo vysočinské derby s Havlíčkovým Brodem

Tuto sérii, jež by se dala porovnat s derbyovou sérií Boleslavi a Benátek, charakterizovaly hlavně vyrovnané zápasy a kupodivu větší disciplína hráčů, než jaká byla k vidění v boleslavské sérii. Začínalo se na havlíčkobrodském ledě, kde Třebíč dokázala dvakrát vyhrát, ale v obou případech až na samostatné nájezdy, konkrétně 3:2 a 2:1. Pak ve třetím kole v MANN + HUMMEL Areně se šlo opět do prodloužení, ale tentokrát se rozhodlo ještě před závěrečnou sirénou a šťastnější byla opět Třebíč.

Tehdy hrozilo, že si Třebíč dokráčí nehledě na těsné výsledky k jasnému vítězství 4:0 na zápasy, ale Havlíčkův Brod se ve 4. zápase vzepřel osudu a přes nepříznivý úvod dokázal utkání srovnat, v prodloužení pak otočit. Série se tedy vrátila zpět do Kotliny, kde však Rebel domácího prostředí opět nevyužil. Krajský rival z Třebíče si na domácích smlsl jako na malině 6:1 a hattrickem se blýskl Jakub Čuřík. Byl to také jediný zápas série s od začátku jasným průběhem. Třebíč tedy postoupila a povedlo se jí to jako jedinému účastníkovi čtvrtfinále s horší výchozí pozicí.

S čím Třebíč přijede? Jak je na tom Boleslav?

Do všech pěti zápasů proti Havlíčkovu Brodu nastoupil zkušený třebíčský brankář Martin Falter, kterému kryl záda Lukáš Dusík, jenž je stejně starý jako Roman Will, který odchytal sérii s Benátkami a zřejmě odchytá i semifinále s Třebíčí.

Třebíč disponuje mladým týmem, který na ledě řídí zkušení matadoři David Dolníček a na beku Rostislav Malena. O produktivitu se starají nejen tito dva, ale hlavně Lukáš Nahodil, jenž se osvědčil v sérii s Havlíčkovým Brodem, a Marek Laš, který v kanadském bodování třebíčských hráčů opanoval základní část. V Mladé Boleslavi se při play-off střelecky chytil Milan Mikulík, jemuž coby nejlepší nahrávač zdatně sekundoval Tomáš Klimenta a v obraně vynikal Ctirad Ovčačík s Ericem Melandem. Boleslav v této fázi spoléhala na rozdíl od Třebíče spíše na zkušenější hráče, neboť junioři měli sami nabitý program.

Jak ale naznačil poslední zápas s Benátkami, do sestavy se vrací kapitán týmu David Výborný. Bude zajímavé sledovat, jak se vrátí do hry a zda po vynucené pauze opět usedne na trůn boleslavských nahrávačů.

Který tým bude triumfovat a kteří hráči budou v semifinálové sérii rozhodovat, ukáží až zápasy série, které jsou před námi.

Sestavy z posledního čtvrtfinálového zápasu

BK Mladá Boleslav: Will – Ovčačík, Protivný, Kurka, Žabka, Toman, Jindra, Meland – Klimenta, Broš, Mikulík – L. Pabiška, Výborný, Nouza – Lenc, Musil, Látal – Kubica, Vrbata, Jarůšek – Marek

SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Malena, Bilčík, Dietz, Šaur, Peroutka, Přibyl – Dočekal, Dolníček, Laš – Čuřík, Nahodil, Fořt – E. Kadela, Kaut, Křivohlávek – Trojan, Kesner, Čech - Juráň

Statistiky

ŠKOENERGO Aréna | 10.3.2014 17:30

BK Mladá Boleslav SF 1 SK Horácká Slavia Třebíč
1. místo, 126 bodů umístění po ZČ 5. místo, 84 bodů
4:2 (Benátky n. Jizerou) výsledek ČF na zápasy 4:1 (Havlíčkův Brod)
21:13 skóre ve ČF 15:8
5:2 (1. a 3. zápas) nejvyšší výhra ve ČF 6:1 (5. zápas)
4:5 (5. zápas) nejvyšší prohra ve ČF 1:2pp (4. zápas)
0 utkání bez vstřeleného gólu 0
1 utkání bez inkasovaných gólů 0
23,1 % využití přesilových her ve ČF 16,0 %
12 góly v přesilových hrách ve ČF 4
0 góly v oslabeních ve ČF 0
Milan Mikulík 12 bodů (7+5) nejproduktivnější hráč ČF Lukáš Nahodil 6 bodů (2+4)
Milan Mikulík 7 branek nejlepší střelec ČF Jakub Čuřík 4 branky
Tomáš Klimenta 9 asistencí nejlepší nahrávač ČF Lukáš Nahodil
Rostislav Malena, oba 4 asistence
Milan Mikulík,
Michal Broš, oba +4
nejlepší hráč ČF v +/- Rostislav Malena +3
Richard Jarůšek -3 nejhorší hráč ČF v +/- Jiří Peroutka
Milan Přibyl, oba -2
Milan Toman 33 minut nejtrestanější hráč ČF Marek Laš 8 minut
Roman Will 90,58 %
Jan Růžička 0 %
úspěšnost brankářů ve ČF Martin Falter 95,09 %
Lukáš Dusík 0 %
Roman Will 2,19
Jan Růžička 0
průměr inkasovaných gólů na zápas ve ČF Martin Falter 1,48
Lukáš Dusík 0
×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav