BK MLADÁ BOLESLAV

Do vítězné mozaiky přispěl celý tým, pochvaloval si Michal Valent

26. 3. 2014
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. – Pro někoho bylo možná překvapení, když při prozkoumání boleslavského brankoviště zahlédl rekonvalescenta Michala Valenta (na snímku). Jeho jméno totiž ještě nedávno figurovalo na marodce a v play-off 1. ligy neodchytal ani minutu. V utkání proti Kladnu ale nastoupil a dlouhá pauza vůbec nebyla znát. Překonat boleslavskou brankářskou zeď dokázal pouze Ivan Majeský v početní výhodě.

Michale, kdy se vůbec rozhodlo, že proti Kladnu stanete v bráně právě vy?

V úterý ráno za mnou přišli trenéři a měli jsme pohovor, tam se rozhodlo, že chytat budu já. Byl jsem za to rád a snažil jsem se klukům v utkání co nejvíce pomoci. Je fajn, že to vyšlo.

MICHAL VALENT

Panovala taková dohoda, že pokud budete zdravý, tak se vrátíte na baráž do branky vy, nebo to prostě vyplynulo ze situace?

Čekali jsme, jak to dopadne a co můžeme čekat. Já se jen snažil dostat do formy a být připraven nejlépe, jak jen to bude možné.

Jak jste se bez zápasového vytížení a s jistými zdravotními omezeními vůbec připravoval?

Měl jsem nějaké speciální tréninky, věnovali jsme se přípravě důkladně, abych byl případně okamžitě fit. V plné zátěži jsem už od semifinále, ale trenéři se to rozhodli neuspěchat. On vlastně nebyl ani důvod, Wilda (Roman Will, pozn. red.) to odchytal velmi jistě.

První barážové střetnutí vám vyšlo nad poměry dobře. Po povedené první třetině se vám muselo rozchytávat lépe, respektive jste na to měl větší klid...

Přesně tak, klobouk dolů před kluky. Góly a poměrně vysoké vedení nám určitě pomohlo, o to větší nároky ale měl zápas na soustředění. Je velmi snadné v takové chvíli sklouznout k pocitu bezpečí a myšlenkám, že už je vlastně rozhodnuto. Takové uvažování se ale může vymstít.

K vítězství velmi přispěl David Výborný (v utkání 2+2, pozn. red.), přitom dlouho nebylo jasné, jestli s ním budete moci vůbec pro klíčovou část sezóny počítat...

Je to skvělý hokejista, o tom není žádného sporu a nikoho jeho výkony nepřekvapují. Po Kladnu bych ale nechtěl mluvit o individualitách, dřeli úplně všichni a do té vítězné mozaiky přispěl každý v našem týmu. Je třeba si ale uvědomit, že máme zatím pouze tři body a k naplnění našich cílů jich ještě budeme muset pěknou řádku přidat.

Fanoušci vám ve ŠKOENERGO Aréně připravili úžasné prostředí. Je pro vás oproti loňsku výhoda, když začínáte barážové boje doma?

Pokud se podíváme na výsledek, tak nám to pomohlo, bylo to super. (úsměv) Zase na druhou stranu je na nás od začátku větší tlak abychom to zvládli. Kulisa to ale byla parádní, velký dík za ni!

Pokud bychom spekulovali a chtěli se vžít do kůže soupeře, nemůže Rytířům taková porážka paradoxně pomoci?

Je to jeden zápas, už po druhé třetině asi tušili, jak to dopadne a mohli se s tím vyrovnat, ve zbytku utkání se odrazit k dalším bojům. Bylo vidět, že v poslední třetině hrálo Kladno nejlepší hokej. Nám to ale může být jedno, musíme se soustředit na sebe a podávat stejné výkony, jako byl tenhle.

Děkujeme za rozhovor!