BK MLADÁ BOLESLAV

Osobní úspěch bych vyměnil za tři body pro tým, říká Pavel Musil

4. 4. 2014
Autor: Zdena Bobková
O l o m o u c – Boleslav veze z Olomouce dva body s lehkým nádechem hořkosti, jelikož Bruslaři mohli na Hané ukořistit plný počet. Vítězství však ztratili po smrtícím tlaku domácího celku necelé čtyři vteřiny před koncem. Pavel Musil (na snímku) si v utkání připsal první a zároveň i poslední a vítězný gól zápasu a byly to zároveň jeho první dva body do tabulky skupiny o udržení v nejvyšší soutěži. Pod dojmem ostatních okolností ale štěstím rozhodně nezářil.

Pavle, jaké jsou bezprostřední dojmy?

Musím přiznat, že jsme to měli opravdu dobře rozehrané, vedli jsme 2:0. Bohužel jsme ale déle neudrželi čisté konto, Olomouc snížila, pak byla v laufu a podařilo se jí i vyrovnat. Ale kdyby nám někdo před zápasem řekl, že budeme mít dva body, tak si myslím, že bychom za ně byli velmi rádi.

Vy jste ten zápas otevřel a vlastně i uzavřel, dal jste dvě branky. Zároveň to pro vás byly první dva body v baráži vůbec. Takže jak vy sám osobně vnímáte toto utkání?

Já jsem za ně určitě rád. Lhal bych, kdybych řekl, že ne. Ale vyměnil bych je spíš za tři body pro tým. To by nám asi pomohlo více než moje osobní statistiky.

Před vyrovnávací brankou Olomouce jste přestali jakoby hrát, jak kdybyste čekali, že rozhodčí písknou faul. Proč myslíte, že došlo k tomu vyrovnání?

Podle mě rozhodčí ten faul viděli, ale asi do toho nechtěli už tolik zasahovat, ale to je jejich věc. Bohužel jsme měli ještě puk na modré vyhodit, dostat jej ven a mohli jsme mít jistotu.

Pavel Musil

Celých těch posledních deset minut se mohlo zdát, že je Boleslav v hluboké defenzivě. Nechyběla tam z vaší strany větší aktivita?

To bych úplně netvrdil. My jsme sis před koncem zápasu říkali, abychom hráli pořád stejně, abychom se nezatáhli jen do obrany. Jenže takové zápasy holt někdy jsou a tento byl jedním z nich.

Olomouc vás vyloupila doma, vy jste jí to tady mohli odčinit…

Měli jsme k tomu opravdu dobře nakročeno, ale bohužel to nevyšlo. Nesmíme na to dál myslet a ty body zase sebrat soupeřům někde jinde.

I díky minulým zkušenostem se mohlo zdát, že je pro vás Olomouc takřka nedobytná. Lze brát tenhle zápas i pozitivně s výhledem na ten druhý? Že Mora očividně není neporazitelná?

Každý zápas je jiný. Hlavně sem na baráž chodí hodně lidí, atmosféra je tady fantastická a bouřlivá. Mohlo se znát, že víme, jak na ně, ale i tak to bohužel nevyšlo.

V momentě, kdy Olomouc vyrovnala, nevystala vám ta myšlenka na podobě „ztracený“ zápas v Chomutově minulou neděli?

My na to nemůžeme myslet, to by nás zbytečně ponořilo. My musíme hrát a bojovat dál a obrat o body ostatní soupeře.

Podívejme se teď do nejbližší budoucnosti, čekají vás tři domácí utkání. Jak s nimi naložíte?

Musíme body sbírat doma. Jak říkáte, čekají nás tři domácí utkání a z nich musíme vytěžit maximum, to bude teď náš hlavní úkol. Sbírat body doma, to je povinnost.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav