BK MLADÁ BOLESLAV

Tahouni Výborný s Brošem zůstávají, přichází odchovanec Hyka

2. 5. 2014
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Bruslařský klub začal okamžitě po skončení baráže pracovat na hráčském kádru pro příští, tentokrát už extraligovou, sezonu. Všechny příznivce mladoboleslavského hokeje určitě potěší, že na pokračování se s klubem domluvili David Výborný i Michal Broš. Zůstává také brankářská dvojice – Michal Valent podepsal novou smlouvu a na Romana Willa byla uplatněna opce. V kádru Bruslařů bude nadále působit také Martin Látal a Richarda Jarůška se od Znojma podařilo získat na přestup. Novými posilami jsou útočník Tomáš Hyka a obránci Milan Hruška a Jiří Kučný.

Letní příprava začne Bruslařům v pondělí 19. května a už v průběhu příštího týdne by se měly objevit další podrobnosti k sestavě hráčů, v jaké do ní nastoupí.

Tomáš Hyka

Jednadvacetiletého útočníka Tomáše Hyku určitě znalcům netřeba tolik představovat. Hyka se výrazněji prosazoval už v mládežnických kategoriích v barvách Bruslařského klubu. V sezoně 2009/2010 si v extralize staršího dorostu připsal ve 46 zápasech 58 bodů a události nabraly rychlý spád.

O rok později nejen že se úspěšně adaptoval v juniorském týmu (38 zápasů, 31 bodů), ve stejném roce si připsal i několik startů v extralize dospělých (včetně jednoho gólu) a o dalších pár měsíců později si dokonce připsal debut v NHL (byť zatím jen v přípravě). Mladoboleslavský odchovanec odešel v létě 2011 do kanadské juniorské soutěže, v týmu Gatineau Olympiques strávil dvě sezony, načež jej draftoval tým NHL Los Angeles Kings. Místo v kádru mu ale zatím nenabídl, a tak Tomáš Hyka zamířil na další zkušenou tentokrát do Švédska. Ročník 2013/2014 odehrál ve Färjestad. Talentovaný útočník má také spoustu reprezentačních zkušeností, na mistrovství světa juniorů v roce 2013 vstřelil tři branky a ve spolupráci s parťáky z útoku Hertlem a Jaškinem rozhodně patřil k tomu lepšímu, co český tým hokejovému světu nabídl.

Milan Hruška

zdroj: hc-kometa.cz

Devětadvacetiletý obránce Milan Hruška je rodák ze slovenských Topolčan. I on v raném mládí střádal zkušenosti v kanadské juniorské soutěži a po návratu domů prošel několika extraligovými kluby – Nitrou, Bratislavou a Trenčínem. Pyšnit se může dvěma mistrovskými tituly.

Od ročníku 2011/2012, v němž mimo jiné také oblékl slovenské reprezentační barvy, působí na území České republiky. Stal se hráčem Komety Brno, s níž došel v též sezoně až do finále, ve kterém ovšem tehdy Brněnští nestačili na Pardubice. Několikrát vypomohl v rámci spolupráce Brno – Třebíč právě v 1. lize. Ročník 2013/2014 strávil z převážné části v dresu Vítkovic.

Jiří Kučný

zdroj: hcsparta.cz

Jiří Kučný je odchovanec slavného Vsetína, v němž také s menšími přestávkami působil až do jeho vyloučení z extraligy. Tvrdit muziku zadních řad se následně někdejší mládežnický reprezentant vydal na Slovensko, konkrétně do Žiliny. A po tříleté štaci ve Zlíně následovalo ještě působení ve Zvolenu.

Kučný prošel taky oběma pražskými „S“. Nejprve oblékl dres Sparty a hned o sezonu později Slavie. Odtud následoval přesun do Chomutova, za který třicetiletý bek odehrál v loňské sezoně 21 zápasů. Ročník ale dohrával v dresu Berouna.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav