BK MLADÁ BOLESLAV

Oslavy byly bouřlivé, ale čekal jsem je delší, směje se Tomáš Klimenta

3. 5. 2014
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. – Dalším Bruslařem, kdo zhodnotí veleúspěšnou postupovou sezónu, bude Tomáš Klimenta (na snímku). Sympatickému forvardovi se v letošní sezóně dařilo jak po týmové, tak po osobní stránce – s 59 body (23+36) ovládl týmovou produktivitu v základní části a klíčovou postavou Mladé Boleslavi byl jistě i v play-off a baráži. Třicetiletý útočník se v rozhovoru vrací zpátky do minulého ročníku, ale hovoří i o plánech pro ten příští, extraligový.

Tomáši, jak byste zhodnotil uplynulou, postupovou, sezonu?

Co k tomu dodat… Sezona se mi určitě hodnotí velice pozitivně, po celou dobu jsme hráli dobře a všechno vyvrcholilo v baráži, postup do extraligy je určitě velkým úspěchem pro boleslavský hokej.

Tomáš Klimenta

Dařilo se vám i v individuálních statistikách, v základní části jste se stal nejproduktivnějším hráčem týmu. Považujete ročník za povedený i z tohoto hlediska?

Myslím si, že ano. Individuální statistiky moc neřeším, ani jsem je zvlášť nesledoval, ale určitě i v tomto ohledu mohu sezonu považovat za úspěšnou.

Jak probíhaly oslavy návratu do nejvyšší soutěže?

Nějaké oslavy proběhly, byly i docela bouřlivé. Naštěstí trvaly jen dva dny, myslel jsem, že budou delší. (smích)

Vy jste extraligu dlouhá léta hrál, nyní jste si rok odkroutil v 1. lize. Jsou mezi oběma soutěžemi velké rozdíly?

Určitě v počtu těžkých zápasů – v 1. lize jich za sezonu bylo pár, zatímco v nejvyšší soutěži je každý soupeř výborný. Vždy musíme podat stoprocentní výkon, abychom mohli v extralize pomýšlet na úspěch. To v té 1. lize nebylo. Největší rozdíl shledávám v kvalitě těch hráčů, nic jiného za tím nebude.

V Mladé Boleslavi máte smlouvu i na příští ročník, hodláte ji dodržet a v klubu zůstat?

Já doufám. Žádné zprávy jsem zatím nedostal, ale věřím, že zůstanu.

Vedení Bruslařů prodloužilo smlouvy s klíčovými hráči a už přivedlo tři nové posily. Bude vaším cílem především vyhnout se baráži, nebo míříte do vyšších pater tabulky?

Hodně záleží na tom, jak se ten tým přes léto změní, až pak se mohou dělat nějaké závěry. Hlavním cílem určitě bude vyhnout se v baráži, kterou už určitě nikdo v Boleslavi hrát nechce. Pokud by se mužstvo vhodně doplnilo, mohli bychom se pohybovat o ty dvě, tři příčky výše, ale to se uvidí podle toho, jak tým bude vypadat.

Co vás čeká v nejbližších dnech? Kdy vlastně A týmu začíná letní příprava?

Myslím, že máme ještě chvilku čas – před několika dny jsme skončili a příprava nám začíná 19. května, takže v nejbližších dnech pojedu na dovolenou. Konečně si po náročné sezoně od hokeje na chvíli odpočinu. (úsměv)

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav