BK MLADÁ BOLESLAV

V Havlíčkově Brodě poprvé s novým koučem Kaňkovským!

4. 1. 2008
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. - Příznivci mladoboleslavského hokeje nedostali k letošním Vánocům právě nejlepší dárek. Odchod trenéra Votruby do Ústí nad Labem vyrazil dech na mnoha barikádách, nicméně je nutné dívat se dopředu. Už v sobotu 5. ledna totiž Středočeši hrají další utkání. Pod vedením nového kouče Petra Kaňkovského zajíždějí na led Havlíčkova Brodu, kde se vhození úvodního buly plánuje na 17. hodinu. Věřme, že to bude vítězný start jak do nového roku, tak do působení nového trenéra na boleslavské střídačce!

Tabulkově šestý Havlíčkův Brod zatím v letošní sezóně ničím zvláštním nepřekvapuje, ani nešokuje. Na svém kontě má 38 bodů, které ho drží ve hře s pátou Kadaní a sedmým Mostem. Na čtvrté Vrchlabí s 50 body již nejspíš stačit nebude, to ovšem nemění nic na tom, že Rebel čeká důležité období, které ho může a nebo také nemusí poslat do play off.

Není tomu tak dávno, co se západní skupina rozloučila s tou východní a zase naopak. A jak si Havlíčkův Brod vedl v této části soutěže? Získal 21 bodů, dvakrát porazil regionálního soupeře jihlavskou Duklu, dva body ukořistil v zápase s Olomoucí. Naopak ani jednou nestačili na Kometu Brno a ze zápasů s Prostějovem získali jen jediný bod.

Na zatím nikoli beznadějné pozici je Rebel hlavně díky Danielu Hodkovi (16+11). Havlíčkobrodský ostrostřelec oslaví dva dny po zápase své čtyřiatřicáté narozeniny a tři body by v tomto případě představovaly asi skvělý dárek. Věřme, že se Boleslavští nedají, a že jim ve vítězství nebude příliš bránit ani gólman Stanislav Neruda s procentuální úspěšností 88,66 a 3,21 průměrnými brankami na zápas.

V posledním předvánočním zápase zajížděl Havlíčkův Brod na led Hradce Králové. Přestože se Rebel na tamějším zimním stadiónu držel více než dobře, nakonec Východočechům podlehl 2:4.

Tým Havlíčkova Brodu nastoupil proti Hradci Králové v této sestavě: Neruda (Suchan) - Borůvka, Jelínek A., Procházka, Soldán, Šulc, Vyhlídal, Čermák, Dušátko, Endál, Hodek, Jelínek, Kreuzer, Kubeš, Malát, Němec, Ondráček, Stromko, Štros, Třetina, Varga

Naopak Mladá Boleslav hrála v rámci 32. kola na domácím ledě a pod stromeček si nadělila tři pracně získané body. Po vyrovnaných dvou třetinách zápasu s Berounem, kdy obě strany vstřelily každá po jednom gólu, přišla závěrečná dvacetiminutovka, v níž Středočeši rozhodli a zvítězili 3:1.

Tým Mladé Boleslavi nastoupil proti Berounu v této sestavě: Šindelář – Jindra, Tondr, Macháček, Lukáč, Bauer, Mocek, Maršík – Gombár, Král, Sedlák, Rod, Gajovský, Handlovský – Eiselt, Mikulík, Nouza – Kuchejda, Sýkora, Kopecký

Havlíčkův Brod byl první tým, o který Boleslavští v letošní jinak zatím skvělé sezóně zakopli. Hned ve druhém kole totiž s Rebelem prohráli na samostatné nájezdy 4:5. Ani ne o měsíc později již ale Mladoboleslavští ukázali svou sílu a porazili svého soupeře 5:1.