BK MLADÁ BOLESLAV

Nový trenér Jiří Rech: Cílem staršího dorostu bude postup do play-off

1. 6. 2014
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Jak už Bruslařský klub před časem informoval, starší dorostenci Mladé Boleslavi mají nového trenéra. Je jím zkušený Jiří Rech. Dvaapadesátiletý trenér, který má i zahraniční zkušenosti z Itálie, našemu webu poskytl rozhovor, ve kterém mimo jiné přibližuje okolnosti jeho angažmá ve městě automobilů a také prozrazuje, jak probíhá letní příprava jeho svěřenců a jak by si představoval poklidnou sezonu.

Pane trenére, v Boleslavi jste úplně nový, proto bych vás na začátek poprosil, abyste se krátce představil a řekl něco o vaší předchozí trenérské, ale i hráčské kariéře.

Začínal jsem hrát v Olomouci. V sedmnácti letech jsem měl premiéru v 1. lize, poté jsem působil v Trenčíně. Dále jsem hrál v Brně extraligu od roku 1984 do roku 1990. Z Brna jsem odešel na tři roky do Itálie, kde jsem začal i s trénováním. Vrátil jsem se do Čech, kde jsem už nehrál, ale trénoval. V Kometě jsem tak postupně vedl žáky, dorost a juniory. Poté jsem působil ve 2. lize, další kroky vedly opět do Komety k juniorům a posledním dobou jsem byl dva roky v Karlových Varech, rok v Chomutově, tři roky v Kadani a rok v Havlíčkově Brodě. V těchto městech jsem vedl A týmy. Uplynulý ročník jsem pak strávil u vsetínského staršího dorostu.

Jak se zrodilo vaše angažmá v Mladé Boleslavi?

S trenéry, se kterými jsme hráli, se znám. Znám i pana Potěšila. Když jsme se spolu bavili, říkal, že z Mladé Boleslavi odchází. Ve Vsetíně bylo něco rozjednaného, ale nevyšlo to, tak jsem volal panu Bukačovi, jestli nemá zájem a nakonec došlo k dohodě.

Ve Vsetíně se vám podařilo zachránit extraligu staršího dorostu, proč jste tam tedy nepokračoval dál?

Ve Vsetíně se změnily podmínky. Dříve tam byl pan Vlach, který pro klub sháněl sponzory. Ten ale odešel a tím pádem se to tam takřka rozpadlo a klub nemá peníze na trenéry, kteří nejsou přímo místní.

Jak se vám líbí město a zázemí stadionu?

Zázemí je tady například oproti Vsetínu o 100 % lepší. Co se týče města, tak jsem si zatím prošel jen staré město, to se mi moc líbí. Dál jsem se zatím nedostal, takže nevím, jak vypadá zbytek města. Byl jsem ale na golfu a ten se mi také líbil.

Bydlíte přímo v Mladé Boleslavi nebo někde v okolí?

Zatím bydlím tady v hotelu a měl bych bydlet někde poblíž odsud.

Kdy přesně jste do zdejšího klubu dorazil?

Kluci tady začínali přípravu 5. května a já jsem se k týmu připojil o týden později.

Mohl byste krátce přiblížit průběh letní přípravy?

Trénujeme sedmkrát týdně. V přípravě je zařazen Flowin, což jsou desky, na kterých se cvičí, dále Kickbox, teď začínáme s gymnastikou a s protahováním. Mimo to samozřejmě klasické prvky letní přípravy - běhání na Štěpánce, posilovna, tělocvična a hry.

Kolik máte k dispozici hráčů v letní přípravě?

K dnešnímu dni (29. května - pozn. red.) jich chodí 22, ale máme připraveno dalších pět až šest hráčů, kteří se mají k týmu připojit později.

Budete chtít přivést nějaké posily a mohl byste prozradit jména hráčů, kteří případně za starší dorost již hrát nebudou?

To je zatím předčasné, protože se rozhodne až na ledě, jestli budou nebo nebudou v kádru. Ohledně posil věřím, že kádr bude dostatečně široký a kvalitní, aby se již posily shánět nemusely.

Ptal jsem se na to v souvislosti s loňskou sezonou, kdy měl starší dorost problémy zejména s produktivitou. Nemáte tedy v plánu přivést nějakého střelce?

Teď se mi do Boleslavi podařilo přivést hráče Tydlačku, který byl na odchodu ze Vsetína, kde se mu dařilo (v ZČ 11+16 - pozn. red.), takže věřím, že on by mohl být jedním z těch, kteří by mohli starší dorost oživit právě v té produktivitě.

Kdy plánujete zahájit přípravu na ledě?

Na led půjdeme 21. července.

Nová sezona je ještě daleko, přesto se vás zeptám, jaké máte ambice pro sezonu 2014/2015?

Myslím si, že by to měl být mančaft, který by se měl pohybovat v horních částech tabulky, takže bychom se chtěli dostat mezi první čtyři týmy. V posledních letech jsem pořád někde něco zachraňoval, takže bych teď rád prožil takovou - v uvozovkách - klidnější sezonu, pohyboval se v nějakých klidných vodách a postoupil do play-off.

Děkujeme za rozhovor.