BK MLADÁ BOLESLAV

Hokejové odpoledne znovu vykouzlilo dětské úsměvy

5. 6. 2014
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Na Základní škole Dr. Edvarda Beneše v Mladé Boleslavi proběhl už třetí ročník Hokejového odpoledne pro děti z prvního stupně. U hromady legrace a zdravě sportovní rivality nemohli chybět ani Bruslaři, akce se letos zúčastnili Michal Bárta, Richard Jarůšek, Michal Valent, Lukáš Pabiška, Jiří Kurka a David Vrbata.

Pořadatelé připravili celkem sedm stanovišť, kde si děti zasoutěžily v nejrůznějších disciplínách pod dohledem několika hráčů boleslavského A týmu a také trenérů mládeže. Nemohlo chybět ani tradiční úvodní povídání, ve kterém ředitelka školy Mgr. Brigita Šulcová hokejisty přivítala a zároveň vyzpovídala na témata, která děti zajímala.

Nováček Michal Bárta později šéfoval stanovišti, na kterém se děti měly trefovat míčkem do vyříznutého otvoru v kartonu. Střelec Richard Jarůšek učil děti kličkovat s míčkem na hokejce a poté samozřejmě zakončit do branky. Gólman Michal Valent se jim v tom naopak v rámci další sportovní zastávky snažil zabránit. Po operaci ramene stále ještě částečně v rekonvalescenci dohlížel Lukáš Pabiška na basketbalové stanoviště, zatímco na obránce Jiřího Kurku čekala opičí dráha. David Vrbata šéfoval skákání v pytlích a trenéři mládeže Tomáš Černík a Lukáš Zörkler dětem radili, jak správně složit hokejová puzzle.

Setkání hokejistů s žáky "Benešovky" proběhlo v rámci spolupráce mezi BK Mladá Boleslav a touto základní školou, která mimo jiné také vychovává a vyučuje v rámci sportovní třídy malé hokejisty. Vzájemná setkání malých a velkých hráčů mají děti motivovat a vést tou správnou životní i sportovní cestou.

A dospělí? "Vždycky se ohromně bavím, připadám si, že vždycky vyloženě omládnu," usmíval se po akci Lukáš Pabiška, který je z řad profesionálních hokejistů už tradičním účastníkem. "Už teď se těším na další akci, která přijde, práci s dětmi si užívám. Doufám, že jim setkání s námi k něčemu jsou, že je to baví a třeba i opravdu motivuje," přál si.

Fotografie z Hokejového odpoledne najdete ZDE.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav