BK MLADÁ BOLESLAV

Dorost si zpestřuje přípravu, s policisty trénoval box!

30. 6. 2014
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Trenér mladšího dorostu Jiří Zörkler se svým svěřencům postaral o netradiční zpestření letní přípravy. Boleslavské hokejisty totiž v rámci tréninku navštívili členové městské policie. Ne, nebojte se, nepřijeli si pro žádné výtržníky, naopak – přijeli, aby mladým hráčům ukázali pár chvatů, které v případě nutnosti mohou použít na ledě i v životě, a hlavně jim dát „pořádně do těla“.

Odkud takový nápad a příležitost vlastně vzešly? „Kluci od policie si k nám přes sezonu chodí zahrát hokej. Snažíme se jim v rozpisu ledu vyjít vstříc, protože se mnohdy kvůli službám mají problém sejít tak, jak by potřebovali. S tím nápadem s kluky potrénovat přišli sami, je to takové jejich poděkování,“ nechal se slyšet trenér Zörkler.

Členové městské policie, kteří dorazili, bojové sporty trénují i normálně, v rámci několika tréninkových jednotek s nimi dokonce měli tu čest i hokejisté A týmu – ti za nimi ale dochází přímo do tréninkového centra, zatímco mladší dorostenci se zatím „kočkovali“ jen na louce na Štěpánce.

„Prvotní verze byla, že půjde o ukázkovou hodinu, ale když jsme nad tím tak přemýšleli, řekli jsme si, že nejlepší bude, když si kluci budou moct všechno rovnou vyzkoušet,“ pokračoval Jiří Zörkler.

Lekce by se měly opakovat, podle aktuálních ohlasů na louce se práce s mladými hokejisty líbila i samotným policistům. A jestli trenér mladšího dorostu čeká, že si něco z toho všeho přenesou jeho svěřenci na led? „Tak to vážně nevím,“ prohlásil se smíchem. „Uvidíme v sezoně!“

Fotografie z tréninku najdete ve fotogalerii.