BK MLADÁ BOLESLAV

Boleslavský zimní stadion prochází mezisezónní rekonstrukcí

16. 7. 2014
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Není žádným tajemstvím, že mladoboleslavská ŠKOENERGO Aréna prochází před blížícím se extraligovým ročníkem 2014/2015 sérií úprav hned na několika frontách. „Většinu z nich chceme stihnout a stihneme před příchodem A týmu,“ prozrazuje generální manažer Bruslařů Mgr. Jan Tůma. Mladoboleslavští hokejisté se začnou v kabině postupně objevovat od neděle 20. července, první oficiální trénink na ledě pak přijde na řadu ve středu 23. července ráno.

Fotografie z probíhající rekonstrukce si prohlédněte ZDE!

I v minulých letních obdobích se na boleslavském stadionu pracovalo, většinou šlo ale o dílčí úpravy. Tentokrát dostává nový kabát prakticky všechno. „Rekonstruuje se kabina domácích i hostů, velkými úpravami si prošla taky kabina juniorů,“ vypočítává provozní ředitel Městské společnosti sportovní a rekreační areály s.r.o., která rekonstrukci zajišťuje, Zdeněk Tůma. Fanoušky Bruslařů bude určitě zajímat, že v kabině A týmu byly kompletně vyměněny lavice a také byla položena nová podlaha včetně koberce. „Asi největší a nejviditelnější změnou je vybudování nového vchodu do kabiny přímo ze střídačky,“ prozrazuje Tůma. Mladoboleslavští tak museli učinit z praktických důvodů i na základě nařízení – v extralize musí mít totiž domácí a hosté separovaný vstup na led.

„Rovněž došlo k rozšíření obou střídaček, diváci si proto určitě všimnou, že vchod – dříve sloužící pro vstup na led oběma týmům – je nyní o něco užší,“ doplňuje Jiří Zörkler, vedoucí provozu zimního stadionu. V kabině pro hosty došlo především k rekonstrukci sociálního zařízení, mladoboleslavští junioři se dočkali nového koberce a lavic a několika zásahy si prošla i místnost určená pro rozhodčí. Nový kabát dostane i zázemí pro novináře, kde už byl položen nový koberec a počítá se také s kompletní obměnou nábytku.

A detaily, ve kterých je nezměrná síla? Spravuje se, dlátuje, natírá a myje. Veškeré schody, podlahy, zábradlí a dveře na mladoboleslavském stadionu dostaly novou vrstvu barvy, pracuje se i na venkovních omítkách. „To je nezbytný základ toho, co už bylo potřeba pro fanoušky vylepšit,“ říká Zörkler.

Bez Městské společnosti sportovní a rekreační areály s.r.o. a Statutárního města Mladá Boleslav by ale ke všem těmto úpravám nemohlo dojít. „Oběma patří obrovské poděkování, díky nim vykročíme do nadcházející sezony za mnohem lepších podmínek,“ říká Mgr. Jan Tůma.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav