BK MLADÁ BOLESLAV

Zpátky na ledě: Bruslaři zahájili oblíbenější část přípravy

23. 7. 2014
Autor: David Bohata
M l. B o l. – Předsezónní “galeje“ na suchu odstartovaly přesně před 9 týdny. Ve středu 23. července začala Bruslařům oblíbenější část přípravy – totiž ta mezi mantinely. Za řevu vrtačky, doprovázející drobné dokončovací práce na rekonstrukci střídaček, se na ledě pod vedením trenérů Výborného a Jelínka vystřídaly dvě skupiny hokejistů, mezi nimiž nechyběl čerstvě dorazivší bek Mitja Robar či spoluvlastník klubu Radim Vrbata.

Fotografie z prvního tréninku na ledě najdete ZDE.

Aktuálně

Hráči byli rozděleni do dvou „várek“. Na ledě strávili zhruba hodinu, dopolední trénink dokončili v posilovně. V první ranní skupince byly k vidění staré tváře, jenž tým v létě opustily, jako Roman Will či Tomáš Demel, a kterým klub podal pomocnou ruku v přípravě na nadcházející ročník. Tréninku se zúčastnil i Jiří Kučný, se kterým se nakonec Bruslařský klub dohodl na spolupráci. Novinkou je působení dalšího slovinského obránce ve středních Čechách. Po příchodu Robara klub zkouší jeho krajana Luku Vidmara. Osmadvacetiletý hokejista má za sebou dlouhou americkou štaci. Devět let hrál nižší soutěže, loni několikrát nastoupil dokonce v AHL.

Spokojenost s přípravou

"Mučitel" Bruslařů Jan Vidner v akci.

Příprava byla, jako vždy, pestrá: fitness cvičení, cyklistické soustředění na Šumavě, potom posilování na stadionu. Jak říká kondiční trenér Jan Vidner: “Určitě je to lepší než trávit přípravu na jednom místě a dva měsíce vkuse koukat na stejné obličeje. Kluci měli hezké instruktorky,“ vtipkoval Vidner.

Na konci předcházející sezóny se objevily spekulace ohledně Chomutova, jehož špatné výsledky byly připisovány právě špatné předsezónní přípravě. Tohle ale u Bruslařského klubu rozhodně nehrozí. ”Stačí se podívat na jména trenérů. To, že tady jsou pánové Jelínek a Výborný znamená, že příprava u nás patří k těm tvrdším,” uzavírá boleslavský kondiční kouč.

Jak dopadli hráči ve vstupních a výstupních zátěžových testech? Jan Vidner je u všech hráčů spokojen s prokázaným zlepšením. Přesto jedno jméno zdůraznil. ”Mužstvo se před sezónou značně obměnilo, navíc někteří hráči byli po zranění, takže nemá cenu porovnávat navzájem výsledky testů jednotlivých hráčů. Ale když vezmu třeba Hyku, tak ten byl připravený jít na led už v květnu. Podobně na tom byli hráči, kteří tu trénovali celý rok a nebyli zranění.”

Pohledem Tomáše Hyky

Navrátilec Tomáš Hyka je plně připraven skočit do extraligového víru.

Jak na slova chvály reaguje mladý, talentovaný forvard? ”Sezóna mi skončila 7. března. Pak jsem si dal 3 týdny volno a začal jsem trénovat individuálně s Honzou Vidnerem, takže můj tréninkový cyklus byl o to delší.”

Ač je mu teprve jednadvacet let, už stačil zakusit tréninkové drily ve třech zemích světa. ”V Kanadě se dbá hodně na sílu, u nás je to podobné. Ve Švédsku je to hodně o rychlosti a vytrvalosti.”

Právě posledně zmiňovaným dovednostem bylo určeno šumavské soustředění na kolech. Kdo je nejlepším cyklistou Bruslařského klubu? Tomáš Hyka má jasno. ”Rozhodně Lencik. Pak možná Bartič. Ti nám ujížděli.” (Radan Lenc, Michal Bárta, pozn. red.)

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav