BK MLADÁ BOLESLAV

Ve středu se bude hrát o první místo, přijede lídr z Chomutova!

8. 1. 2008
Autor: Michal Miškovský
M l. B o l. - Hokejisté Mladé Boleslavi mají ideální příležitost posunout se v tabulce na vedoucí příčku před Chomutov. Poté, co v minulém kole Bruslařský klub zvítězil v Havlíčkově Brodě a současně Severočeši ztratili v Berouně, se náskok jednoho ze soupeřů v boji o extraligu ztenčil na dva body. A právě Chomutov přijede do města škodovek ve středu 9. ledna. Přímý souboj o první místo v západní skupině startuje v 17:30. Jeho průběh můžete sledovat prostřednictvím on-line přenosu.

Vzájemné zápasy z loňské sezony vyzněly jednoznačně pro Mladoboleslavské. Vždyť Středočeši ovládli všechny čtyři duely. Na severu Čech zvítězil Bruslařský klub 2:1 a 5:4, v domácím prostředí ve Zlatopramen Aréně pak 6:3 a 4:1.

Svěřenci Vladimíra Kýhose jsou aktuálně v čele tabulky skupiny Západ. Ve 33 zápasech získali 85 bodů. Nejproduktivnějším hráčem Severočechů je Milan Kostourek, který posbíral 45 kanadských bodů (25+20) a zároveň vede produktivitu celé první ligy. Druhé místo v klubových statistikách okupuje Petr Jíra se získanými 34 body (13+21), které ho vynesly na pátou příčku bodování druhé nejvyšší soutěže v Česku. Nejproduktivnější trojku chomutovských hráčů uzavírá třicetibodový Stanislav Mikšovic (14+16). Brankářskou jedničkou je Luboš Horčička, jenž se může chlubit průměrem 2,10 obdržených gólů na zápas a úspěšností zákroků 93.69 %.

O čtyři ze 14-ti ztracených bodů v tomto ročníku první ligy přišli Chomutovští v duelech s Mladou Boleslaví. Bruslařský klub nejprve ve svém azylu v Benátkách nad Jizerou podlehl Severočechům 3:4 v prodloužení, ale poté si ve druhém měření sil, tehdy ještě svěřenci Jana Votruby, spravili chuť, když na půdě soupeře vyhráli přesvědčivě 5:2.

Chomutovu se sobotní zápas nepovedl podle představ. Po vánoční pauze zajížděli na led posledního celku západní skupiny Berouna a překvapivě prohráli 2:3 po prodloužení. O dva góly Severočechů se postarali Mikšovic s Bouškem.

Chomutov nastoupil proti Berounu v sestavě: Horčička - Bombic, Malínský, Kolda, Trefný, Černý, Chatrnúch, Březina, Ťupa - Jíra, Kostourek, Polodna, Stehlík, Šíp, Havlůj, Černý, Tauš, Mikšovic, Boušek, Charousek, Hašek

Úspěšnou premiéru zažil v Havlíčkově Brodě nový trenér Mladé Boleslavi Petr Kaňkovský. Poté, co tým v průběhu vánočního období opustil kouč Votruba, mužstvo těsně před duelem s Rebely převzal právě Kaňkovský a pod jeho taktovkou zvítězili Středočeši 4:2. Dvě branky Bruslařského klubu vstřelil Gajovský, jednou se trefili Mocek s Králem.

Mladá Boleslav nastoupila proti Havlíčkovu Brodu v sestavě: Chábera - Bauer, Drábek, Jindra, Lukáč, Macháček, Mazanec, Mocek - Gombár, Král, Rumpel - Eiselt, Mikulík, Nouza - Handlovský, Rod, Gajovský - Sýkora, Kuchejda, Rozsíval

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav