BK MLADÁ BOLESLAV

Sága Boleslav versus Litvínov napíše svůj druhý díl. Uspějí opět Bruslaři?

1. 9. 2014
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. – Hokejisté Mladé Boleslavi mají před sebou poslední dva zápasy přípravy na extraligovou sezónu 2014/2015. Před generálkou v německém Wolfsburgu čeká Středočechy druhý po sobě jdoucí zápas proti Litvínovu. Porazí mladoboleslavští hokejisté severočeského soka i napodruhé, nebo se bude radovat Verva? To vše a mnohem více se dozvíte už v úterý 2. září v 17:30. Přijďte své oblíbence podpořit v posledním přípravném utkání hraném ve ŠKOENERGO Aréně!

Od minulého čtvrtka, kdy na sebe tyto dva celky narazily, se toho v obou táborech příliš neudálo. Svěřenci koučů Výborného a Jelínka se v posledních dnech věnovali hlavně tréninku, padlo ale jedno důležité rozhodnutí: vedení klubu se spolu s trenér rozhodlo podepsat roční smlouvu se slovinským obráncem Lukou Vidmarem, který byl v městě automobilů na zkoušce.

Čtvrteční skalp se nerodil snadno…

V utkání na Zimním stadionu Ivana Hlinky – již 10 let zesnulého legendárního trenéra, jenž pocházel právě z Litvínova – Mladoboleslavští dlouho tahali za kratší konec provazu. Na úvodní gól Davida Vrbaty z 15. minuty Severočeši zareagovali brankami Ručinského a Písaříka ještě před první sirénou. Když v 33. minutě zvýšil Lukeš na 3:1 pro Vervu, zdálo se, že je o osudu mače rozhodnuto. Na začátku třetí třetiny už ale bylo vše jinak – dvakrát se stihl prosadit Martin Látal, jednou Pavel Musil. Bruslaři už těsné vedení 4:3 nepustili, Litvínov tedy bude mít o motivaci v úterním klání postaráno.

Sestavy týmů v posledním přípravném zápase

BK Mladá Boleslav: Rittich – Hruška, Trška, Ovčačík, Stříteský, Robar, Vidmar, Kučný - Látal, Výborný, Pabiška - Mikulík, Broš, Klimenta - Květoň, Musil, Lenc - Jarůšek, Vrbata, Bárta.

HC Verva Litvínov: Francouz – Kubát, Gula, Chaloupka, Baránek, Šlégr, Pavelka, Sklenička, Pavlík – Lukeš, Hübl, Jánský, Ručinský, Hanzl, Martynek, Trávníček, Piroš, Majdan, Jurčík, Šrámek, Písařík.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav