BK MLADÁ BOLESLAV

Přivezeme si z Kadaně další tři body?

10. 1. 2008
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Po středečním zápase s Chomutovem jsou Boleslavští hokejisté s jednobodovým náskokem právě nad tímto týmem první v tabulce. A protože je play off každým dnem blíž a blíž, je to pozice nadmíru důležitá a Středočeši si ji proto budou chtít pochopitelně udržet. Pomoci by jim v tom mělo také utkání chystané na tuto sobotu 12. ledna na ledě na zimním stadiónu v Kadani, kam se jedou Mladoboleslavští „poprat“ o další tři body. Utkání začíná v 17:00 a připraven bude zajisté také on-line přenos.

Tým SK Kadaň je v tomto okamžiku pátý v tabulce skupiny Západ. Na čtvrté Vrchlabí ztrácí osm bodů, Havlíčkův Brod je naopak za nimi o pět bodů. Není tedy vyloučeno, že ještě určité „čachry“ na těchto pozicích proběhnou a Kadaň tak bude chtít co mluvit do bojů v play off.

Co se zápasů týče, je na tom Kadaň hlavně v poslední době jako na houpačce. Po návratu do zápasů mezi týmy z vlastní skupiny zvítězila nad Třebíčí v prodloužení 2:1, plné tři body nechala Chomutovu (3:6), poté zase celkem suverénně porazila 3:1 Hradec Králové. V zatím posledním odehraném zápase mnoho gólů nepadalo, teprve v prodloužení vstřelil Havlíčkův Brod jedinou branku utkání a Kadaň tak prohrála 0:1.

Nejproduktivnějším hráčem Kadaně nesoucí na svých bedrech hlavní podíl gólů i asistencí je osmadvacetiletý Petr Derfler (7+12). Tři góly ale zato deset asistencí si připisuje Patrik Fink. Nejvíce nasazovaným a také poměrně úspěšným gólman našeho příštího soupeře je Miroslav Hanuljak s procentuální úspěšností 92,41 a 2,33 průměrnými brankami na zápas.

Tým Kadaně nastoupil proti Havlíčkově Brodě v této sestavě: Hanuljak (Stejskal) - Spitzer, Mašek, Brňák, Schmidt, Pospíšil, Hlubuček, Chotaš, Hlavatý - Kadlec, Fink, Chyba - Buďa, Kazatel, Kajer - Pražák, Jan Bauer, Jakub Bauer - Kýhos, Veverka, Hlusička

Poslední zápas Boleslavských patřil nepochybně mezi jeden z nejtěžších a nejdůležitějších v základní části první ligy. Vždyť se hrálo s Chomutovem, který má v letošní sezóně víc než skvělou formu a především – bojovalo se o první místo v tabulce! Přestože byli Středočeši od začátku utkání lepším týmem, hlavně v první třetině je trápila smůla. Tu se jim naštěstí v následujících dvou dvacetiminutovkách podařilo přemoci a po gólech z holí Gombára, Rumpela, Mocka, Mazance, Krále a Handlovského zaslouženě zvítězili 6:1.

Tým Mladé Boleslavi nastoupil proti Chomutovu v této sestavě: Šindelář - Jindra, Mazanec, Macháček, Lukáč, Bauer, Mocek - Gombár, Král, Sýkora - Šebesta, Rumpel, Boháč - Eiselt, Mikulík, Nouza - Handlovský, Rod, Gajovský – Rozsíval

Mladá Boleslav a Kadaň se v této sezóně již pochopitelně střetly. Premiérově tomu tak bylo v rámci 5. kola, kdy Středočeši porazili Kadaň na jejich vlastním ledě 4:0. Góly tehdy padaly po střelách Ivana, Rumpela, Gajovského a Eiselta. Podobně tomu bylo i o něco později na zimním stadiónu v Benátkách nad Jizerou, tentokráte se ale již Kadanští jednou „škrtli“ v podobě Pražáka. Na střely Mikulíka, Nouzy, Sýkory a Krále to ale nestačilo – 4:1.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav