BK MLADÁ BOLESLAV

Ve středu přivítáme na ledě Zlatopramen Arény Most

15. 1. 2008
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. - Série tří za sebou jdoucích domácích zápasů začíná. Na ledě boleslavské Zlatopramen Arény se tuto středu 16. ledna představí tým v zelenooranžových barvách, tedy tým Mostu. Jak dopadne další utkání Středočechů na cestě za stálým umístěním na první příčce západní skupiny? Získáme opět plné tři body? Na tyto otázky sice dostaneme odpovědi až později večer, zápas samotný ovšem začíná již v klasických 17:30. Přijďte svůj tým podpořit přímo na zimní stadión nebo jeho výkony sledujte alespoň pomocí on-line přenosu, který bude jako vždy připraven.

Nováček na letošních prvoligových kluzištích v tomto okamžiku okupuje sedmou pozici v tabulce své skupiny. Jestli je v tomto případě sedmička šťastná, tak o tom by se zřejmě dalo polemizovat, když je to místo předposlední. Nicméně Most se svými 38 body ještě není tak docela ztracen, na šestý Havlíčkův Brod ztrácí bodů pět, oproti páté Kadani jich potom na svém účtu má o sedm méně. A za zmínku snad stojí také fakt, že tak docela mimo hru ještě nemusí být ani poslední Beroun, který má 32 „zářezů“.

Od návratu k bojům mezi týmy své skupiny má zatím Most lehce podprůměrné skóre. Z pěti zápasů dva vyhrál (s Havlíčkovým Brodem 3:0 a s Kadaní 2:1) a tři prohrál (s Vrchlabím 1:3, s posledním Berounem 1:4 a Chomutovem také 1:4).

Jak to bude v případě Mladé Boleslavi se zatím můžeme jen dohadovat, co se ale týče posledního utkání s momentálně bývalým lídrem tabulky západní skupiny, nebyl na tom Most alespoň na začátku duelu nijak špatně. První třetinu díky střele Noska dokonce vyhrál. To byla ale jediná branková aktivita, kterou se na severu Čech předvedli. Od druhé dvacetiminutovky již otěže převzali Chomutovští.

Sice ne největším kanonýrem ale zato největším „asistentem“ je hráč kdysi také Mladá Boleslavi Kamil Koláček (5+12). Gólově nejproduktivnější je Pavel Metlička (8+5). Při pohledu do mostecké branky pak většinou spatříme Radka Fialu. Teprve jednadvacetiletá jednička Severočechů má procentuální úspěšnost 88,72 a 4,19 průměrných branek na utkání. A pokud již mluvíme o hráčích, nemůžeme zapomenout jmenovat Milana Antoše, novou posilu mosteckého mužstva, který do předposledního týmu dorazil z Ústí nad Labem.

Tým Mostu nastoupil proti Chomutovu v této sestavě: Volke (Slipčenko) - Martínek, Šulc, Szakal, Plaček, Kaltenbock, Nosek, K. Charousek, Kocek - Bednařík, Míka, Antoš - Nekvinda, Oliverius, Kudrna - Nedrda, Pinc, Zaťovič - Suchánek, Postl, Metlička

Mladoboleslavští se v posledním odehraném zápase představili na ledě Kadaně. Z města, odkud každý fanoušek Středočechů očekával plný zisk, nakonec přeci jen tři body doputovaly, byly ale vydřené a tím spíše zasloužené. Po bezchybné první třetině, ve které si připsali zásahy Král a Jindra, Boleslavští sice trochu ztuhli, v posledních několika minutách ale vše napravili a po dalších dvou gólech Eiselta a Gombára zvítězili 4:2.

Tým Mladé Boleslavi nastoupil proti Kadani v této sestavě: Chábera - Bauer, Drábek, Jindra, Lukač, Macháček, Mazánek, Mocek - Sýkora, Král, Gombár, Rumpel, Boháč, Šebesta, Gajovský, Rod, Handlovský, Nouza, Mikulík, Eiselt, Rozsíval

Na závěr vyjmenujme stručnou bilanci dvou odehraných zápasů nynějších soupeřů. V rámci 6. kola se zelenobílí střetli se zelenooranžovými na zimním stadiónu v Benátkách nad Jizerou, kde Středočeši s přehledem vyhráli 5:2. Přesnou mušku měli Rod, Sýkora, Eiselt a nadvakrát Gajovský. Na druhé straně předvedli své umění Kováč a Míka. Odveta přišla o měsíc později v Mostě. V tomto případě si dva perfektní zásahy do terče připsal Nouza, po jedné brance přidali Drábek, Mazanec a Gombár. Tři góly v domácím prostředí vstřelili Bahenský, Kováč a Míka.