BK MLADÁ BOLESLAV

Nesmíme se nechat mydlit, burcuje Zdeněk Kubica

5. 10. 2014
Autor: Vojtěch Balon
M l. B o l. – Pro důrazného útočníka Mladé Boleslavi Zdeňka Kubicu (na snímku) byl prohraný zápas s pražskou Slavií teprve druhý v letošní sezóně v černozeleném dresu. Doposud totiž působil v týmu nováčka 1. ligy: Prostějova. V čem vidí příčinu vysoké porážky 0:4? Jak se vlastně dostal zpět do sestavy Bruslařů? To vše a mnohem více se dočtete v následujícím rozhovoru.

O osudu dnešního zápasu zřejmě rozhodla už úvodní desetiminutovka, ve které jste hosty prakticky k ničemu nepustili, ale oni vzápětí vstřelili dvě rychlé branky. Souhlasíte?

Bohužel je to pravda. Na začátku jsme zase neproměnili své šance, dostali dva rychlé góly ze tří střel a potom se už hraje těžko. Nemyslím si ale, že jsme hráli nějak zvlášť špatně, chyběly jen góly. Slavia nás vyškolila z produktivity.

Zdeněk Kubica

I přes výsledek 0:4 byla na Bruslařích vidět snaha, vytvořili jste si dobré šance a tlak před Furchem. Je to pro vás o to více deprimující?

Je to frustrující, když do nich celou dobu bušíme a nic nám tam nespadne, zatímco hosté využili v podstatě všechno.

Zaskočila vás Slavia agresivním pojetím hry?

Tušili jsme, že budou hrát spíš wrestling než hokej, ale s tím se příště musíme vypořádat lépe a taky hrát takhle do těla, nenechat se mydlit. Holt jsme některé souboje neustáli, což je škoda.

Zmínil jste, že dnešní zápas – alespoň ze strany sešívaných – připomínal wrestlling. Hrál se tedy hokej podobný tomu ve druhé nejvyšší soutěži, kde už jste v této sezóně osmkrát naskočil za Prostějov?

To zase ne, přeci jen to tu je hokejovější. Pravdou je, že Slavia přitvrdila, místy to byla taková plácaná, ale pořád to více připomínalo hokej.

Kromě dvou hráčů, Ctirada Ovčačíka a Tomáše Hyky, je celý tým zdravý. Proč vás trenéři povolali zpět do Mladé Boleslavi?

Vůbec nevím. (úsměv) V neděli večer jsem seděl doma a najednou mi zazvonil telefon, jestli jsem schopen do úterka přijet, tak jsem ještě v pondělí odehrál zápas za Prostějov a vrátil se.

Příští zápas v Olomouci hrajete až v pátek, co budete v příštích dnech pilovat, abyste ukončili sérii tří po sobě jdoucích porážek?

Určitě musíme zapracovat na zakončení. Je to škoda, měli jsme tlak, nevyužili jsme přesilovky ani přečíslení, v příštím utkání musíme být agresivnější, víc se tlačit do branky a snad tu sérii zlomíme.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav