BK MLADÁ BOLESLAV

David Výborný: Ukázalo se, že se s Olomoucí známe

10. 10. 2014
Autor: Zuzana Spurná, Lukáš Chuchválek
O l o m o u c – Po střetnutí obou nováčků hokejové Tipsport extraligy se k mikrofonu postavil střelec dvou úvodních branek, David Výborný (na snímku). Přesto on sám považuje za stěžejní až teprve třetí branku, kterou vsítil Lukáš Pabiška při vlastním oslabení. Výhru vnímá jako určitou vzpruhu, ale je si vědom i toho, že ji Bruslaři musejí potvrdit doma.

Davide, gratulujeme k dalšímu bodovému zisku z venkovního zápasu, jak se vám utkání s Olomoucí hodnotí?

Hlavní je, že jsme získali tři body a hlavně jsme šli brzy do vedení, což nás uklidnilo. Takže pro nás je to super výsledek.

Kdy se zápas začal lámat? Bylo to až po vašich dvou gólech, nebo až po tom třetím?

Určitě se to začalo lámat, když jsme zvýšili při olomoucké přesilovce na 3:1.

Ze zápasu jsme měli dojem, že Olomouc nehrála to, co asi chtěla, což vám zřejmě vyhovovalo, že?

Je pro ně hodně těžký, když před domácím publikem prohrávají. I když je lidi ženou vpřed a nedaří se jim, tak je to o to těžší. Proto asi nehráli to, co si řekli.

Mohl byste popsat své dvě trefy?

Tak první branka byla střela, kdy brankář na to neviděl. A u druhé udělal obránce Olomouce chybu a já jsem to zametl do brány, takže víceméně šlo o góly, které teď padají.

Měli jste větší motivaci vyhrát, když jste spolu s Olomoucí měli deset bodů?

To je pravda. Věděli jsme, že máme s Olomoucí stejně bodů, takže i proto jsme chtěli vyhrát.

Herní styl Olomouce se asi oproti loňsku tak moc nezměnil a skóre ze vzájemných zápasů bylo vyrovnané. Pamatujete si, jak hrála v 1. lize?

Olomouc má víceméně podobný manšaft jako vloni a my také, takže jsme věděli, co budou hrát a oni vlastně také. Takže se za poslední dva roky známe a to se dnes ukázalo.

Vzpomněli jste si tu třeba na baráž, kdy jste tu slavili postup?

Věděli jsme o tom, ale v den zápasu jsme na to už nějak nemysleli. Vloni bylo vloni a teď je to nový zápas v nové sezóně.

Když se podíváte na tu kulisu, nyní zde bylo přes 4000 lidí a na 1. ligu chodila tak tisícovka, jaká je to hra před skoro vyprodaným stadionem?

Je to dobře pro hokej a tentokrát to bylo dobře i pro nás. Lidi hnali svůj tým dopředu a pro nás pak byla výhoda, že měla Olomouc potom otevřenou obranu.

V první třetině se na obou stranách dost vylučovalo. Čím si to vysvětlujete?

Je to tím, že si rozhodčí už od začátku hlídají svůj nastavený metr.

Poslední tři zápasy jste prohráli, určitě vám pomohlo, že jste proti Olomouci vyhráli tak vysoko, že?

Nám to pomohlo určitě. Nyní ale musíme výsledek potvrdit doma, což se nám zatím moc nedařilo, ale já věřím, že to tentokrát zvládneme.

Děkujeme za rozhovor.