BK MLADÁ BOLESLAV

Bodů jsme doma měli nasbírat daleko více, posteskl si David Vrbata

2. 11. 2014
Autor: Daniel Langer
M l. B o l. – Ne. Ani tentokrát ne. Nepříznivé výsledky Bruslařů v domácím prostředí nenabraly konce ani v nedělním utkání proti Plzni. Celek z města automobilů sice šel do vedení díky gólu Davida Vrbaty (na snímku), od začátku druhé třetiny ale navzdory dlouhému oslabení začali úřadovat hosté a z Mladé Boleslavi si nakonec odváží všechny body Plzeň. Středočeši si v dosavadním průběhu sezóny ve ŠKONERGO Aréně připsali pouhé jedno vítězství a jak jediný úspěšný boleslavský střelec naznačuje, ani v kabině nepanuje před reprezentační přestávkou se současnou černou sérií žádná velká spokojenost.
DAVID VRBATA

Davide, v domácích utkáních nelze nespatřit jisté podobnosti. Opět jsou soupeře významně přestříleli, na výhru to ale ani tentokrát nestačilo...

Máte pravdu. V první třetině jsme měli určitě šancí více, než jen na jeden gól. Měli jsme i mnohem vyloženější příležitosti, než byla moje střela, ale i takové branky padají. Je škoda, že jsme situace nedokázali využít a z utkání odcházíme bez bodu.

Jak už jste naznačil, produktivita není aktuálně silnou stránkou Mladé Boleslavi...

Často jsme schopni zaváhat i před odkrytou brankou, je to velká škoda, dobře jim zachytal brankář. Pak rozhodují ubojované góly a třeba i štěstí, na to se ale nelze vymlouvat. Nedělní utkání je pro nás zkrátka ztráta.

Jaký okamžik utkání lze podle vás označit za klíčový?

To je jednoduché, dlouhá početní výhoda na začátku druhé třetiny. Není možné hrát šest minut přesilovku a naložit s ní tak, jak jsme to předvedli my. Kdyby se nám podařilo tehdy vstřelit branku, věřím, že by ten zbytek utkání vypadal trochu jinak a mohli jsme dosáhnout na body.

Čím to, že se poslední dobou nemůžete o přesilovou hru opřít?

V 1. lize jsme byli zvyklí na vysoká čísla, něco jsme měli nacvičené a klapalo to. V extralize to už taková sláva bohužel není, soupeři ta oslabení lépe brání. Góly z přesilovek nám nyní trochu chybí, ukázalo se to i proti Plzni.

Doma jste nevyhráli v sedmi z osmi utkání, což není nijak chvályhodná bilance. Nepociťujete před zápasy ve ŠKOENERGO Aréně nervozitu?

Té bilance jsme si všichni vědomi, padlo to i před utkáním a všichni ji chceme co nejdříve vylepšit, zatím se to ale bohužel nedaří, i když lidé stále chodí ve slušném počtu, výsledkům navzdory. Uděláme maximum, aby jsme sérii domácích porážek protrhli.

Na druhé straně paradoxně patříte k nejúspěšnějším celkům na venkovních kluzištích...

A můžeme za to být rádi, jelikož kdybychom si ty body nenahráli venku, plácali bychom se už na posledním místě. Je to škoda, určitě jsme mohli mít za domácí střetnutí daleko více bodů, než máme aktuálně.

Nyní vás čeká reprezentační pauza, jak ji Bruslaři stráví?

Dva roky jsme reprezentační pauzu neměli, tak zatím ani pořádně nevím. První den snad nějaký ten odpočinek, budeme dobíjet baterky. Dlouho nás ale trenéři určitě zahálet nenechají, poslední výsledky ukazují, že máme stále na čem pracovat.

Děkujeme za rozhovor!

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav