BK MLADÁ BOLESLAV

Nejsem střela, ale snažím se plnit svou roli, říká Pavel Musil

28. 11. 2014
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – Výkon proti Vítkovicím znamenal bohužel přerušení vítězné čtyřzápasové série, celek z Ostravy byl od začátku mírně lepším týmem, kterému se především dařilo skórovat. Nepříznivý vývoj utkání nezvrátil ani dvougólový Pavel Musil (na snímku), který po zápase neskrýval smutek z prohry. „Vítkovice na extraligové dno rozhodně nepatří, hrají výborný hokej,“ uznává kvality svého soupeře mladý boleslavský forvard. Do budoucna však věří, že tato prohra nemusí znamenat žádnou tragédii.

Pavle, jak se díváte zpátky za právě odehraným zápasem s Vítkovicemi?

Ta prohra nás mrzí. Nevyšla nám první třetina, soupeř tam odskočil na rozdíl jedné branky. Od té doby se to s námi už táhlo. Už už jsme měli na to sahat po bodech, ale soupeř nám odskočil až na 4:1. Zásluhu na tom měly ty jejich rychlé dva góly ve třetí třetině. Nepodali jsme úplně špatný výkon, ale pořád je vidět, že nám to doma tak úplně nejde. Je to opravdu velká škoda.

Mluvíte o těch dvou slepených gólech, že? Co byste s odstupem času udělali jinak?

Těžko říct. Chtěli jsme možná až moc a možná jsme měli chvíli vyčkat. Jenže v takový okamžik je to hop nebo trop. Zkrátka jsme chtěli vyrovnat a mít alespoň bod, doufat ve vítězství. Jenže tomu zkrátka chyběl gól, přestože šancí jsme měli dost. Musíme se z toho ponaučit do příště a takových chyb se vyvarovat.

Mluvíte hodně zklamaně, ale potěšily vás alespoň ty dva góly, které jste v zápase vstřelil?

Potěšily, ale těšilo by mne to daleko víc, kdyby se vyhrálo. V případě výhry jsme si mohli mírně polepšit a dostat se ještě do klidnějších vod. Tabulka je nesmírně vyrovnaná a každý bod do ní se počítá.

Hráli jste s posledním týmem tabulky, ale na jejich výkonu to vůbec nebylo znát…

To, že jsou aktuálně poslední, vůbec nic neznamená. Na jejich výkonu to nebylo vůbec znát. Ten tým sice párkrát v řadě prohrál, ale jejich hra je výborná a ten, kdo byl na stadionu, to určitě musel vidět. Jsou sice poslední, ale tým mají kvalitní a měli spíše smůlu. Hrají výborně. Když se nedaří, tak se zkrátka nedaří.

Dokázal byste nějak srovnat oba dosavadní zápasy, které jste s Vítkovicemi sehráli?

Když jsme hráli v Ostravě, tak ten tým prohrál asi devětkrát v řadě, takže byl hodně zlomený a my jsme toho svým způsobem využili. Do Boleslavi přijel ale úplně jiný tým, který na dno extraligové tabulky rozhodně nepatří.

Spolu s Martinem Látalem patříte v týmu Bruslařů k takovým „rychlým střelám“ a ještě v té rychlosti jste schopen skórovat. Jak byste popsal svou roli v týmu?

Já zas taková střela jako Martin určitě nejsem, to jste mi hodně polichotila. My jsme oba spíše menší hráči, takže my tuto úlohu musíme plnit. Musíme hrát hodně do těla a neohlížet se napravo nalevo.

Z té rychlosti jste ale těžil i proti Vítkovicím nebo naposledy proti Slavii, kdy jste z rychlého brejku dokázal skórovat.

David Výborný mi to tam úplně úžasně předložil a pak to bylo jen o tom se trefit. Druhý můj gól padl po Mikyho nahození na bránu (Milan Mikulík, pozn. red.) a já už jsem to tam jenom doklepl. Na Slavii mi to předložil Richard Jarůšek. Všechny mé góly byly ale výsledkem týmové práce celé pětky.

V neděli vás čeká Liberec a opět půjde o venkovní zápas, ve kterých se vám v letošní sezoně daří. Navíc se dá očekávat i silná podpora boleslavských fanoušků…

Řekl bych, že je to takové derby, které nemá favorita. My tam pro nějaké body jedeme a uděláme pro to cokoli. Samozřejmě věříme, že fanoušci z Boleslavi přijedou a podpoří nás i v Liberci.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav