BK MLADÁ BOLESLAV

Boris Žabka: Bylo těžké nastoupit hned s kapitánským céčkem

30. 11. 2014
Autor: Vojtěch Balon
L i b e r e c – Mladoboleslavští hokejisté si z nedalekého Liberce odvezli alespoň bod za prohru po prodloužení. Bruslaři se tak nezbavili noční můry v podobě další porážky v nastaveném čase. Vzhledem k absenci kapitána Davida Výborného v utkání proti Bílým Tygrům měl písmeno "C" přišité na dresu Boris Žabka (na snímku). Zkušený obránce na ledě vyčníval v defenzivní činnosti, ve třetí třetině navíc tvrdým hitem srazil libereckého kapitána Výtiska. Kompletní rozhovor čtěte na našem webu.

Borisi, v probíhajícím ročníku jste toho příliš neodehrál, jak těžké pro vás bylo po nějaké době opět naskočit do extraligového zápasu?

Bylo to těžké, tím spíš, že jsem nastoupil s kapitánským céčkem a David Výborný je v této roli nenahraditelný. Chtěli jsme alespoň bod a máme ho, škoda, že nevyšel ten druhý, protože se hrálo velmi vyrovnané utkání a do samostatných nájezdů už by zbývala jen chvilka.

Zmínil jste, že je velmi těžké nahradit obvyklého kapitána Davida Výborného. Kdo rozhodl o tom, že jej zastoupíte právě vy?

O tom rozhodli trenéři, ale Davida nahradit nelze. Snažili jsme se bojovat i za zraněné spoluhráče, bohužel to stoprocentně nevyšlo. Bod ale určitě bereme.

Z tribuny nešlo přehlédnout vaší důraznou hru, dokonce jste ve třetí třetině poslal k ledu libereckého kapitána Jana Výtiska. Jaká byla srážka s lídrem Radegast indexu?

Od toho jsem tady, abych se snažil hitovat. Jel jsem proti odraženému puku a Honza (Výtisk, pozn. red.) se otočil proti směru mé jízdy. Bylo to nezaviněné a já se mu poté omluvil.

Oba celky vstoupily do utkání aktivně a po několika minutách už byl stav 1:1. Ovlivnily dva rychlé góly zbytek zápasu?

Od začátku jsme chtěli čekat na chyby, prvních deset minut to z naší strany nebylo ono, ale zvedli jsme se. Dokázali jsme si vytvořit šance, bohužel jsme je neproměnili, remíza po šedesáti minutách je vzhledem k průběhu asi zasloužená.

Kromě občasných záskoků v "A" týmu působíte i jako asistent trenéra u mladoboleslavských juniorů. Stíháte trénovat s oběma mužstvy?

Ano, s panem Křivohlávkem trénuji juniorku, proto mi časově příliš nevychází extraligové zápasy. Snažím se každý den trénovat s áčkem, a když se objeví nějaké zranění, nebo trenéři chtějí, abych pomohl, tak se jim snažím vyhovět a udělat maximum pro to, abych pomohl k úspěchu.

Děkujeme za rozhovor.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav