BK MLADÁ BOLESLAV

V sobotu nás čeká duel prvního s posledním, jedeme do Berouna

25. 1. 2008
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Přesně šest zápasů zbývá do konce základní části první hokejové ligy. Dvě utkání odehrají Mladoboleslavští na ledě Zlatopramen Arény a na čtyři vyjedou na venkovní kluziště. Jedním z nich bude i duel této soboty 26. ledna, kdy se Středočeši vydají bojovat o další tři body do medvědí sluje, do tabulkově posledního Berouna. Úvodní buly padne v 17:00 a připraven bude určitě jako vždy on-line přenos.

Medvědi toho už asi mnoho se svojí poslední pozicí v tabulce západní skupiny nevyvedou. Jejich 34 bodů a desetibodová ztráta na předposlední Most jsou pravděpodobně definitivní rozsudek pro letošní sezónu. Zároveň je ale drží v relativním bezpečí proti případnému sestupu do nižší ligy, protože Šumperk, poslední tým východní skupiny, má bodů ještě o osm méně.

Poslední čistě vyhraný zápas patří v případě Berouna do 34. kola. Od té doby Medvědi prohráli 2:7 s Hradcem Králové, 2:4 s Havlíčkovým Brodem a 4:5 s Kadaní. Dva body ukořistili Berounští v rámci zatím posledního odehraného zápasu, kterým se společně s Vrchlabím protrápili až do samostatných nájezdů, které rozhodl Tvrzník. V klasických šedesáti minutách se strefil Braniš.

Největší oporou berounských Medvědů je Petr Šinágl, který má lví podíl asistencí (10+22). Stejný počet gólů má Ladislav Slížek (10+14). Gólově neúspěšnější ale již s menším počtem asistencí je Martin Tvrzník (11+10). Co se týče brankářů, mají Berounští teď opravdu zajímavou a boleslavským fanouškům ne neznámou posilu. Martin Altrichter působil ještě v loňské sezóně v bruslařském klubu. Letos procestoval opravdu pořádný kus republiky, aby nakonec zakotvil v posledním Berouně.

Tým Berouna nastoupil proti Vrchlabí v této sestavě: Altrichter - Výborný, Braniš, Kameš, Jelínek, Gudas, Lukačovič, Krajíček - Appel, Slížek, Frolík, Besser, Šinágl, Novotný, Kupec, Kubalík, Tvrzník, Heřman, Křesťan, Vlček, Pavel

V rámci 38. kola předvedli mladoboleslavští hokejisté jeden ze svých nejlepších letošních zápasových výsledků. Koneckonců skóre 8:1 a s týmem, jakým je Hradec Králové, rozhodně není k vidění pokaždé. Východočeši sice úspěšně pálili jako první, pak už ale ledová plocha patřila jen a jen domácímu týmu. Branky vstřelili Gajovský, Boháč, Handlovský, Eiselt, Nouza, Mikulík a dvě přidal obránce Mazanec.

Tým Mladé Boleslavi nastoupil proti Hradci Králové v této sestavě: Šindelář – Drábek, Mocek, Bauer, Lukáč, Macháček, Mazanec, Jaroměřský – Eiselt, Mikulík, Nouza – Šebesta, Boháč, Rumpel – Handlovský, Sýkora, Gajovský – Rytnauer, Král, Gombár

Proti Berounu jsme zahajovali letošní sezónu a to víc než úspěšně. Skórovali Gombár, Eiselt a Gajovský. Dvě branky přidal Nouza. Za Medvědy měl přesnou mušku Vlček. Odveta o měsíc později na ledě Berouna dopadla už o něco těsněji – 2:3 pro domácí. Rod, Nouza a Jindra v tomto případě vstřelili všechny góly v přesilovkách. Straka a Polák drželi svůj tým ve hře díky dvěma brankám, které dali. Beroun bylo také poslední mužstvo, se kterým jsme hráli v roce 2007. Pod stromeček tehdy nadělili fanouškům tři body Mikulík s Handlovským. Jedna branka Kameše na domácí nestačila.